NEUNIŠTIVI FINAC: Raikonen produžio ugovor sa Alfa Romeom

Novosti online

30. 10. 2020. u 10:29

FINSKI vozač Kimi Raikonen učestvovaće u najvećem svetskom šampionatu u automobilizmu po 19. put pošto je ozvaničio produžetak saradnje sa timom Alfa Romeo, gde će mu partner ponovo biti Antonio Đovinaci.

НЕУНИШТИВИ ФИНАЦ: Раиконен продужио уговор са Алфа Ромеом

Foto: EPA

Pred jednu od tri „domaće“ trke, Veliku nagradu Emilije Romanje koja se vozi u Imoli, ekipa Alfa Romea iskoristila je priliku da medijima obznani postavu koja će voziti zajedno u trećoj uzastopnoj sezoni.

Sezona 2020. bila je veoma teška za AR, koji se trenutno nalazi na osmom mestu u konkurenciji konstruktora sa samo pet osvojenih bodova.

Međutim, to nije obeshrabrilo Raikonena po pitanju produžetka saradnje, a 41-godišnji Finac pokazao je kakve sposobnosti i dalje ima pretekavši deset bolida tokom briljantnog uvodnog kruga u Portugaliji.

Raikonen ostaje u timu sa kojim je debitovao 2001. godine, a ekipa se tada takmičila pod imenom Zauber.

Finac je bio šampion Formule 1 2007. godine, a dva puta je završavao sezonu kao drugi u generalnom plasmanu, dok je tri puta bio treći. Ima 21 pobedu u F1 šampionatu i 103 podijuma.

U timu ostaje i Antonio Đovinaci, čija budućnost u timu nije bila toliko sigurna, ali je tim odlučio da je on pravi čovek za narednu sezonu u kojoj će Alfa Romeo, ali i njihov tehnički partner Ferari, raditi na aerodinačmičkim promenama na šasiji.

(Sport klub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili