DELEGACIJA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE U ZRENJANINU: Jačanje saradnje saveza i grada

N. I.

12. 11. 2020. u 15:24

Delegacija Sportskog saveza Srbije, predvođena predsednikom Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom, Goranom Marinkovićem, posetili su Zrenjanin, a na sastanku sa gradonačelnikom Simom Salapurom bilo je reči o sportu i planovima za budućnost.

ДЕЛЕГАЦИЈА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ У ЗРЕЊАНИНУ: Јачање сарадње савеза и града

FOTO: SSS

 Posebno se razgovaralo oko izbora Zrenjanina za Evropski grad sporta 2021. godine.

"Velika je čast kada naš proslavljeni olimpijac, koji je dobar deo karijere proveo u Zrenjaninu, dođe u ovaj banatski grad. Još veća je čast, kada on dolazi kao čelnik krovne sportske organizacije, jedne od najmasovnijih na Balkanu.Moramo da sačinimo agendu događaja u narednoj godini i u tome očekujemo veliku podršku Sportskog saveza Srbije. Jer, titula koju je Zrenjanin poneo je priznanje i za Pokrajinu i Srbiju i sport u celini. S druge strane, mi smo najavili maksimalnu podršku Sportskom savezu Srbije i Davoru Štefaneku, koji će uskoro u Beogradu završiti sportsku karijeru", izjavio je Salapura.

FOTO: SSS

Štefanek je evocirao uspomene iz Zrenjanina i najavio još intenzivniju saradnju:

"Uvek je lepo kada dođem u Zrenjanin gde sam proveo dobar deo svoje rvačke karijere. Od dolaska na čelo Sportskog saveza Srbije odlično sarađujemo sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, ta saradnja će se i nastaviti. Imamo mnogo predloga i ideja koje ćemo realizovati u 2021.godini. Saradnju ćemo podići na još viši nivo. Zrenjanin je oduvek bio grad sporta, a proglašenje za Evropski grad sporta veliko je priznanje",  rekao je Štefanek.

Na sastanku su razmenjene ideje pa su gradonačelnik Salapura, predsednik Štefanek, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Atanacković Đapić i generalni sekretar SSS Goran Marinković dogovorili i prve korake koje će preduzeti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)