VELIKI USPEH NAŠE DŽUDISTKINJE: Andrea Stojadinov osvojila srebro na EP

Novosti online

19. 11. 2020. u 20:53

MLADA srpska džudistkinja Andrea Stojadinov osvojila je srebrnu medalju na šampionatu Evrope u Pragu u kategoriji do 48 kilograma.

ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШЕ ЏУДИСТКИЊЕ: Андреа Стојадинов освојила сребро на ЕП

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Stojadinov je za samo tri nedelje napravila svojevrstan podvig osvajanjem tri evropske medalje.

Posle sampionske titule osvojene u juniorskoj konkurenciji, kao i bronze za mlade seniore (oba takmicenja odrzana u Porecu) popela se na pobednicko postolje u Pragu.

- Još uvek nisam svesna uspeha od danas. U mesec dana uopšte imati tri evropska prvenstva je mnogo, a tek osvojiti medalje na sva tri. Naravno ova ima posebnu tezinu za mene. Kao izlazna godina juniora, da se okitim titulom vicešampiona Evrope za seniore, sama pomisao mi je bajkovita, a evo sada je realnost. Nemam reči za ovo danas. Isplatio se rad svih ovih godina, posebno u ovoj 2020. koja je za nas džudiste bila jako teška. Sada mogu malko opuštenije da uđem u seniorsku konkurenciju, znajući da mi jeste mesto među tim devojkama i da sa još malo truda i rada zaista mogu da ostvarim svoje snove - izjavila je Stojadinov.

Na korak od medalje bili su i Marica Perisio 57 kg i Strahinja Buncio 66 kg koji su na ovom takmicenju ostvarili plasman na peto mesto i osvojili vredne bodove za Tokio.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024