MARINKOVIĆ: Dolaskom novog rukovodstva u Prijepolje sport staje na zdrave noge

N. I.

20. 11. 2020. u 15:48

NAKON posete predsednika opštine Prijepolje Vladimira Babića Sportskom savezu Srbije, generalni sekretar Goran Marinković prihvatio je poziv i u kratkom roku obišao je ovu opštinu i detaljno bio upoznat sa situacijom u sportu Prijepolja.

МАРИНКОВИЋ: Доласком новог руководства у Пријепоље спорт стаје на здраве ноге

FOTO: SSS

Nakon posete Marinković se obratio javnosti. 

"Sportski savez Srbije bez izuzetaka obilazi opštine i upoznaje se sa situacijom na terenu. Tamo gde postoje problemi svojim savetima i posetama usmeravamo aktivnosti ka rešenju. U Prijepolju je već godinama situacija u sportu kompleksna. Sa dolaskom novog predsednika opštine pojavila se i želja da se sport postavi na zdrave noge. Nakon razgovora u Beogradu, posetili smo Prijepolje. Dali smo mišljenje i predstavili modele po kojima ljudi u sportu treba da delaju - rekao je Marinković. Iz Prijepolja mnogi sportisti gradili su karijere, postali reprezentativci u odbojci, košarci, fudbalu, rukometu, a nesumnjivo da među mladima postoje ogromni potencijali da i u narednim godinama iz ove opštine otisnu putem šampiona", rekao je Marinković i dodao: 

"Probleme koji postoje u Sportskom savezu opštine Prijepolje treba rešavati korak po korak i posvetiti se radu sa decom i mladima. Predsednik opštine je voljan da taj problem reši. Razgovarali smo i sa pojedinim predstavnicima teritorijalnog sportskog saveza. I tu smo naišli na želju da se nađe rešenje. Savet kako treba postupati su dobili. Biće potrebno mnogo rada, jasnog i preciznog postupanja kako i Zakon o sportu propisuje, ali i razumevanja pokedinaca i strpljenja. Problemi koji su godinama gomilani ne mogu nestati preko noći, to je svima jasno. Verujem da će u sledećoj godini sport u Prijepolju funkcionisati u skladu sa Zakonom o sportu i da sportisti i mladi neće ispaštati, već će se priključiti novim akcijama, stvoriti pozitivnu i fer-plej atmosferu", zaključio je Marinković

N.I. FOTO: SSS 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)