TOPIĆEVA PORUKA MLADIM ATLETIČARIMA: Uživaj i ne budi toliko skroman, ti si taj koji piše istoriju

S. K.

21. 11. 2020. u 14:01

DRAGUTIN Topić može da se pohvali da njegov juniorski svetski rekord u skoku u vid od 2,37 metara odleva 30 godina.

ТОПИЋЕВА ПОРУКА МЛАДИМ АТЛЕТИЧАРИМА: Уживај и не буди толико скроман, ти си тај који пише историју

Foto: N.Paraušić

Te 1990. postao je juniorski prvak sveta, a samo tri nedelje kasnije u Splitu je postao šampion sveta. Jedan od naših najboljih atletičara svih vremena i danas je aktuelni državni rekorder sa skokom od 2,38 metra, što je 15. ostvarenje svih vremena na planeti.

- Ostvario sam sve svoje snove, osim olimpijske medalje, ali nju sam kompezovao sa šest učešća na Olimpijskim igrama, što nikome nije pošlo za rukom. Ipak, najveći moj uspeh je što sam podjednako dobar kao trener, što i dalje živim život koji sanjam - kaže za sajt SAS Topić.

Svojim naslednicima poručuje da se raduju više nakon uspeha:

- Uživaj i ne budi toliko skroman, ti si taj koji piše istoriju. Trenirajte dok god volite i uživate u tome što radite, naš trenažni proces je ponekad dosadan i suvoparan. Igrajte se! Razmišljajte, učite i spoznajte kome ste se predali u ruke da vas vodi. Ponekad se valja prepustiti intuiciji, ponekad je potrebna promena, ali je uvek potrebno imati poverenje u trenera koji vas vodi. Bez toga nema uspeha.

Topić je oduševljen što će Beograd 2022. organizovati dvoransko SP u atletici:

- Nadam se da će se ovog puta poboljšati uslovi za trenažni i takmičarski proces u glavnom gradu, jer mi nemamo atletski stadion. Svestan sam da SAS čini ogromne napore da se to ostvari i da to nije njihova nadležnost, ali moram da ukažem na neophodnost atletskog objekta u Beogradu.

UVEK SAM SE MOLIO

DRAGUTIN Topić se na specifičan način pripremao za takmičenja:

- Kao pravoslavni hrišćanin čitao sam jutarnje molitve i voleo sam da pred zagrevanje poslušam "Marijo Devo" (imao sam verziju Bogorodičine pesme u izvođenju ruskih monaha). Pred svaki skok sam se krstio, u slavu Boga, kao i nakon svakog skoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)