NOVI PAZAR POSLEDNJA ŠANSA ZA TOKIO: Prvenstvo Balkana u atletici biće održano u junu

V. N.

24. 11. 2020. u 14:01

NOVI Pazar biće domaćin 74. Prvenstva Balkana u atletici 26. i 27. juna, a za brojne takmičare sa poluostrva to će biti poslednja prilika da ostvare normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

НОВИ ПАЗАР ПОСЛЕДЊА ШАНСА ЗА ТОКИО: Првенство Балкана у атлетици биће одржано у јуну

Foto: VN

- Prvenstvo će biti veliko takmičenje u predvečerje Olimpijski igara pa očekujemo da će u Novi Pazar doći mnogi asovi koji do tog trenutka nisu uspeli da ispune kvalifikacione norme, pogotovo jer se liste učesnika atletskih nadmetanja u Tokiju zatvaraju u nedelju uveče, 27. juna – poručio je direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.

On je obišao Atletski stadion u Novom Pazaru, a sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i predsednikom Atletskog klub Novi Pazar Nusretom Ćorićem potpisao sporazum o tehničkoj saradnji za organizaciju Prvenstva.

- Očekujemo atletičare i atletičarke iz 20 država, članica Balkanske atletske federacije. Velika je čast što je Novi Pazar za četiri godine dva puta domaćin najvećeg atletskog takmičenja na Balkanu. Ponosan sam što smo dobili organizaciju šampionata i verujem da će biti najuspešnije do sada – kazao je Branković.

Biševac je podsetio da je Novi Pazar 2017. bio dobar domaćin najboljim atletičarima Balkana, a da je to što im je opet ukazano poverenje – čast i obaveza.

- Mi smo grad mladih, sporta i atletike. Siguran sam da ćemo biti dobri organizatori, a da će naši atletičari to vratiti ostvarenjima na stazi. Očekujemo dolazak svih najboljih atletičara i atletičarki Balkana – istakao je on.

Dodao je da je dobijanje organizacije narednog šampionata Balkana, pre svega, rezultat dobrog rada Atletskog kluba Novi Pazar, jednog od najuspešnijih u regionu.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)