PROBLEM ZA RUKOMETAŠICE SRBIJE: Lavko pozitivna na virus korona

S. K.

24. 11. 2020. u 22:11

RUKOMETAŠICE polako hvataju zalet za EP od 3. do 20. decembra u Danskoj.

ПРОБЛЕМ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ: Лавко позитивна на вирус корона

FOTO: N. Paraušić

Srpkinje su od prekjuče na pripremama u Centru FSS u Staroj Pazovi, a selektor Ljubomir Obradović ne može da računa ni na Jelenu Lavko, koja je pozitivna na virus korona. Već ranije je otkazala Dragana Cvijić zbog operacije, Tamara Radojević zbog materinstva, dok je Timea Milošević u karantinu, jer u njenom mađarskom klubu Kišvardu ima pozitivnih na virus.

- Imali smo testiranje, svi smo negativni, osim Jelene Lavko. Za ostale se znalo ranije da ne mogu da dođu. Tu smo u bazi FSS, pridržavamo se svih mera koje nalaže Krizni štab. Nikuda ne izlazimo, nikog ne možemo da primimo. Ne smemo da se kockamo. Primera radi, da je razgovar sa vama van centra morali biste da imate negativan test. Jednostavno, ne smem ni ja da rizikujem - naglašava selektor Obradović.

Kormilar Srbije, zasada, ne planira da neku devojku naknadno pozove, a može da računa na sve igračice sa šireg spiska. Poznato je da je odranije bio za odlaganje šampionata...

- Zaista, verujem da bi bilo mnogo bolje da se igra u maju 2021... Ali, moramo da se naviknemo na ovu situaciju. Moramo da se čuvamo povreda, da izbegnemo virus. Meni je najvažnije zdravlje igračica, jer će se rukomet igrati i posle pandemije. Inače, radimo uobičajeno, treninzi i video-analiza - priča Obradović.

ZARAŽENE

VEĆ sada mnoge reprezentacije imaju probleme sa povređenim ili bolesnim igračicama. Tako, Hrvatska ne može da računa na pet rukometašica iz Podravke, a toliko je početak priprema propustilo i reprezentativki Mađarske. Selektor Nemačke Groener je u samoizolaciji...

- Prvenstvo će biti osiromašeno. Izgleda da je najvažnije da se rukomet ne zaboravi. Mi ćemo se truditi da u ovom trenutku pružimo najviše što možemo - podvlači Obradović.

Iskusni strateg veruje da će se devojke privići na "balon" koji ih očekuje u Danskoj:

- Mi ni ranije nismo šetali. Znalo se - hotel, autobus, dvorana. Ponekad smo, kao na SP u Japanu, umeli da odvedemo devojke na neki izlet. Sada toga neće biti. Posle utakmice neće biti ni tuširanja u dvorani, već brz povratak u hotel.

Podsetimo, Srpkinje su u grupi C u Koldingu, gde će 4. decembra igrati sa Holandijom, 6. sa Mađarskom i 8. sa Hrvatskom. Tri najbolje idu u drugu fazu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja