SRPKINJE DANAS PUTUJU NA EP: Testiranje na koronu u Koldingu, pa sudar sa Holanđankama

S. Krstović

03. 12. 2020. u 08:26

UZBUNA je, srećom, bila lažna. Naše najbolje rukometašice i stručni štab su posle ponovljenog testiranja negativne na kovid 19 i danas mogu da krenu put Koldinga, gde sutra (20.30) protiv Holandije u grupi C startuju na EP u Danskoj.

СРПКИЊЕ ДАНАС ПУТУЈУ НА ЕП: Тестирање на корону у Колдингу, па судар са Холанђанкама

Naše igračice sa selektorom Obradovićem Foto RSS

Šampionat počinje večeras utakmicama u grupama B (Herning) i D (Kolding).

Kada stignu u Kolding Srpkinje moraju na još jedno testiranje, posle kojeg će biti smeštene u "balon" zajedno sa ostalim reprezentacijama.

"Balon" podrazumeva rigorozne epidemiološke mere koje se odnose na kretanje samo unutar hotela i striktno propisan boravak u dvorani u vreme treninga i utakmica, kako bi se mogućnost pojave virusa svela na minimum.

Da su imale avionsku vezu Srpkinje bi juče otputovale u Dansku. Ovako, juče su trenirale u SC FSS u Staroj Pazovi, gde su gradile taktiku za duel sa svetskim prvakinjama. Među, 17 putnica je i Jelena Lavko, koja je pre desetak dana bila pozitivna, a sada je srećom negativna i spremna da pomogne drugaricama.

- Situacija je takva i više ne razmišljamo o koroni, već smo fokusirani na šampionat. Da smo mogli, još juče bismo otputovali. Ovako, kada stignemo u Kolding zbog strogog protokola nećemo moći da treniramo, već ćemo uz pomoć videa spremiti taktiku za Holanđanke - ističe selektor Obradović.

Mada svetske prvakinje dolaze u Kolding bez najbolje igračice, Polmanove, kormilar Srbije ih i te kako poštuje.

- Poslednji put smo se sastali pre godinu dana na SP u Japanu. Izgubili smo taj duel... Holandija je kvalitetna, dobra, uigrana ekipa, koja je dugo na okupu. Mogu samo da kažem da će biti zanimljiva utakmica - podvlači Obradović.

Podseća kormilar Srbije da je ovo EP trebalo da bude pripremno za novi olimpijski ciklus i Igre 2024. u Parizu. Ovako, poslužiće kao prava uvertira pred martovske kvalifikacije za olimpijski turnir u Tokiju. Smatra da je u ovoj situaciji teško govoriti o favoritima.

- Postoji jedno deset ekipa koje svaka svaku mogu da pobede. Tu su Danska, Norveška, Holandija, Španija, Rusija, Francuska, grupa sa kojom se mi ukrštamo u drugoj fazi, gde su osim Norvežanki i Rumunke, Nemice i Poljakinje. Nezahvalno je progonzirati i zato je najbolje razmišljati o sledećoj utakmici, učiniti sve da se što bolje odigra - podvlači Obradović.

SRBIJA 2020.

BOJE Srbije na EP u Danskoj braniće: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Kristina Graovac (golmani), Sanja Radosavljević, Dijana Radojević (leva krila), Slađa Pop Lazić, Jovana Milojević (pivoti), Katarina Krpeš Šlezak, Željka Nikolić (desna krila), Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Jovović, Andrea Lekić, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević i Marija Agbaba (bekovi).

RASPORED

GRUPA C (Kolding)

1. kolo - petak

Mađarska - Hrvatska 18.15

Holandija - Srbija 20.30

2. kolo - 6. decembar

Srbija - Mađarska 16.00

Hrvatska - Holandija 18.15

3. kolo - 8. decembar

Srbija - Hrvatska (18.15)

Holandija - Mađarska (20.30)

GRUPA A (Herning)

1. kolo - petak

Francuska - C. Gora 18.15

Danska - Slovenija 20.30

GRUPA B (Herning)

1. kolo - danas

Rusija - Španija 18.15

Švedska - Češka 20.30

GRUPA D (Kolding)

1. kolo - danas

Rumunija - Nemačka 18.00

Norveška - Poljska 20.30


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)