BOR NE ZABORAVLJA TRAGIČNO PREMINULU ŠAMPIONKU: Osvanuli murali sa likom Bobane Veličković (FOTO)

V. Đ.

03. 12. 2020. u 16:01

MURALI Bobane Velićkovič Momčilović (30), trostruke evropske šampionke u streljaštvu, koja je dva puta nastupila i na olimpijskim igrama, u gađanju vazdušnim pištoljem, osvanuli su na zidu Sporskto-poslovnog centra „Mladost“ u Boru, gde se nalazi klub ‘’Bor 030’’, čiji je član bila tragično preminula reprezentativka Srbije.

БОР НЕ ЗАБОРАВЉА ТРАГИЧНО ПРЕМИНУЛУ ШАМПИОНКУ: Осванули мурали са ликом Бобане Величковић (ФОТО)

Foto: V.Đ.

Mural, koji, zapravo, predstavlja Bobanin život, počinje njenim likom, pored kojeg je napisano njeno ime i prezime. Sledi potom Veličkovićkin mural, koji kao da je generisan kompjuterski, aludirajući na njenu preciznost u gađanju. U ‘’nastavku’’ priče’’ su streljačka meta i planina Stol, kod Bora, koje je srpska šampionka toliko volela.

Pretposlednji mural prikazuje Bobanu, koja na zidnoj fotografiji izgleda tužno, kao da predoseća da će se nešto strašno desiti… I, na kraju je Veličkovića, kako puca iz pištolja, iz koga – izlaze ruže!

Bobana Momčilović Veličković je rođena 25.januara 1990.godine u Boru, a preminila je 21. juna u Zaječaru, nakon porođaja, nekoliko dana nakon što je na svet donela zdravo, muško dete.

Foto: V.Đ.

 

Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007, kada je na Evropskom prvenstvu u Dovilu izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP u Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu.

Foto: V.Đ.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)