TEŠKO DO OSMINE FINALA: Tri naša vaterpolo kluba igraju u kvalifikacijama za Evrokup

S. K.

03. 12. 2020. u 20:33

TRI naša kluba, Novi Beograd, Radnički i Crvena zvezda pokušaće od petka do nedelje na kvalifikacionim turnirima da izbore osminu finala Evrokupa za vaterpoliste.

ТЕШКО ДО ОСМИНЕ ФИНАЛА: Три наша ватерполо клуба играју у квалификацијама за Еврокуп

Detalj sa meča Novi Beograd - Radnički Foto M. Vukadinović

Igrači Novog Beograda imaju blagu prednost domaćeg bazena, a u grupi H danas (19.00) će da odmere snage sa Oradeom Gojka Pijetlovića, a u nedelju (19.00) sa ruskim Sintezom. Prve dve ekipe plasiraće se među 16.

- Rusi i Rumuni imaju dobre ekipe, a nama nedostaju utakmice. Ali, to nas neće sprečiti da ostvarimo cilj - kaže golman Novog Beograda Dimitrije Rističević.

Radnički u grupi E u Savoni danas (16.30) u prvom kolu igra sa španskim Mediteranijem. U subotu (16.30) odmeravaju snage sa nemačkim Potsdamom, a u nedelju (11.30) sa domaćinom Savonom.

- Neće biti nimalo lako. Možda nas respetkuju i smatraju favoritima, što ćemo opravdati ukoliko igramo kao u kvalifikacijama za LŠ u Budimpešti. Ukoliko nekog potcenimo, vrlo lako možemo da izgubimo - kaže Strahinja Rašović.

Crvena zvezda u grupi C u Kranju danas (17.00) igra sa mađarskim OSC, u subotu (19.00) sa domaćinom Triglavom, a u nedelju (10.00 sa francuskim Nojzijem, koji predvode trener Stefan Ćirić i igrači Viktor Rašović i Stefan Živojinović.

- Bez obzira na kadrovske probleme i kvalitet rivala, u svaki meč idemo na pobedu. I raspored nam ide na ruku - ističe strateg Zvezde Aleksandar Filipović.

Osmina finala Evropa kupa igra se 27. februara i 6. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a