NIKOGA SE NE PLAŠIMO: Rukometašice Srbije večeras igraju sa Holandijom

S. Krstović

04. 12. 2020. u 08:07

MUKE su zaboravljene, misle samo na Evropsko prvenstvo.

НИКОГА СЕ НЕ ПЛАШИМО: Рукометашице Србије вечерас играју са Холандијом

Foto: RSS

Rukometašice su juče otputovale u danski Kolding, gde večeras (20.30), u prvom kolu grupe C, igraju sa svetskim prvakinjama, Holanđankama. Srpkinje su veoma motivisane, ali oprezne i očekuje zanimljivo i neizvesno prvenstvo.

Naše dame je po dolasku u Kolding očekivalo obavezno testiranje, tako da će u dvoranu prvi put ući tek večeras. Svesne su velikog izazova, da je važan svaki bod. Podsetimo, prve tri ekipe izboriće drugu fazu.

- Fokusirane smo na Holanđanke, jer je veoma bitno kako ćemo startovati na Šampionatu. One su došle bez svoje najbolje igračice Polman, ali su veoma uigrane i opasne. Ne leže nam, što nas ne obeshrabruje, jer se nadamo da će se Holanđanke po običaju mučiti u prvoj utakmici na šampionatu. Posle toga okrećemo se Mađarskoj, pa Hrvatskoj. Nikog ne potcenjujemo, želimo da osvojimo što više bodova u grupi. Znamo i da će svaka utakmica biti teška, neizvesna - kaže kapiten Katarina Krpež Šlezak.

Sjajni strelac ističe da su njima pripreme uvek kratke, da bi im malo bilo i da su 20 dana bile zajedno. Dani u centru FSS u Staroj Pazovi brzo su protekli.

- Sve to govori da je atmosfera među nama veoma dobro. Nije nam smetala ni izolovanost, jer smo svesne situacije. Kako se dugo nismo videle, uželele smo se jedne druge, družile. Zato nije teško predvoditi ih kao kapiten, jer su sve otvorene i spremne da pomognu. Spremamo se i za specifičan protokol, bićemo zatvorene u hotelu, ali probaćemo da nekako ispunimo vreme, da se opustimo i razbistrimo glave - kaže Krpež Šlezak.

Najiskusnija u našem taboru, golman Katarina Tomašević veruje da su devojke spremne na novi izazov.

- Imale smo desetak dana da nastavimo tamo gde smo stale na SP u Japanu. S obzirom na situaciju, čini se da smo se dobro pripremile. Verujem da će iz meča u meč biti sve bolje i bolje. Dugo nismo odigrale utakmicu, pa nam je potrebna i takmičarska rutina. Spremne smo, još samo da prođe to testiranje kako želimo - ističe Tomaševićeva.

Svesna je Katarina da već u prvom kolu igraju sa najtežim rivalom u grupi:

- Kako je nama, tako je i njima, ko bude imao najmanje problema ostvariće dobar rezultat. Poznajemo se, često smo se sastajali. Faliće im Polman, to može da ih poremeti, ali su u svakom slučaju iskusne. Uostalom, i nama nedostaje Dragana Cvijić.

Tomaševićeva očekuje teške duele i sa Mađaricama i Hrvaticama:

- Mađarska ima jako dobru ekipu, mlade i iskusne igračice, koje igraju u Ligi šampiona. Ne poznajem dovoljno Hrvatice, znamo da će im faliti puno igračica, ali to može da bude dodatni motiv. Nikoga nećemo da potcenimo.

BIĆE USPONA I PADOVA

ZBOG brojnih problema u svim reprezentacijama, teško je reći ko je favorit.

- Sve smo veoma ambiciozne i željne da ostvarimo što bolji rezultat. Međutim, teško je reći koja je selekcija favorit. Mnogi su imali problema zbog korone, neki su preležali, neki bili u karantinu, pitanje u kakvoj je ko formi. Ali, u tome je i draž prvenstva. I navijačima će biti zanimljivo, a jasno je da će biti uspona i padova. U svakom slučaju, najvažnije je da budemo zdravi - podvlači Krpež Šlezak.

SPEC. VN

NAŠA ženska reprezentacija nije osvojila nijednu medalju na EP, najbliža je bila 2012. u Beogradu, kada je u meču za bronzu izgubila od Mađarske sa 41:38.

SRBIJA U DANSKOJ

BOJE Srbije na EP u Danskoj braniće: Katarina Tomaćević, Jovana Risović, Kristina Graovac (golmani), Sanja Radosavljević, Dijana Radojević (leva krila), Katarina Krpež Šlezak, Željka Nikolić (desna krila), Slađana Pop Lazić, Jovana Milojević, Jelena Agbaba (pivotmeni), Jovana Stoiljković, Jovana Jovović, Jelena Trifunović, Kristina Liščević, Andrea Lekić, Jelena Lavko, Marija Agbaba i Anđela Janjušević (bekovi).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)