DOSTOJNA ZAMENA: Menjao Hamiltona, pa bio najbrži

Novosti online

04. 12. 2020. u 17:58

VOZAČ Mercedesa Džordž Rasel bio je najbrži na današnjem prvom treningu uoči trke Formule 1 u Bahreinu za "Veliku nagradu Sakir".

ДОСТОЈНА ЗАМЕНА: Мењао Хамилтона, па био најбржи

FOTO: EPA

Rasel je ostvario rezultat od 54,546 sekundi. On je u ekipi Mercedesa zamenio sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona, koji je zaražen koronavirusom.

Mladi Britanac, koji inače vozi za Vilijams, danas je prvi put vozio Mercedesov bolid W11.

Drugo mesto zauzeo je vozač Red Bula Maks Verstapen rezultatom 54,722 sekundi, dok je treći bio njegov timski kolega Aleksandar Albon sa 54,811.

Četvrto mesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa (54,866). Posle njega bili su vozači ekipe Alfa Tauri Danil Kvjat i Pjer Gasli.

Sedmi je bio Esteban Okon iz Renoa, iza njega vozač Ferarija Sebastijan Fetel, deveto mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Renoa, a 10. je bio Šarl Lekler iz Ferarija.

U Formuli 1 večeras su debitovali Džek Ejtken, koji je zamenio Rasela u Vilijamsu i Pjetro Fitipaldi, koji je zamenio u Hasu Romana Grožana, koji je prošle nedelje doživeo strašnu nesreću i prošao sa opekotinama ruku. Fitipaldi je bio 19. a Ejtken 20.

"Velika nagrada Sakir" vozi se na stazi koja okružuje glavnu stazu u Bahreinu, na kojoj se prošle nedelje vozila trka za Veliku nagradu Bahreina.

Ta spoljašnja staza se do sada nikada nije koristila na međunarodnim trkama, a krugovi su na njoj kraći, pa se postižu i bolji rezultati.

To je prvi put od 1974. godine da je jedan krug u Formuli 1 vožen ispod jednog minuta.

(B92)

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije