TROJKA U OSMINI FINALA: Uspeh srpskog klupskog vaterpola

S.K.

06. 12. 2020. u 19:21

SVA tri naša vaterpolo kluba, Radnički, Crvena zvezda i Novi Beograd plasirali su se u osminu finala Evrokupa.

ТРОЈКА У ОСМИНИ ФИНАЛА: Успех српског клупског ватерпола

VK Radnički

Kragujevčani su na impresivan način osvojili prvo mesto u grupi E (Savona), crveno-beli su turnir grupe C u Kranju završili kao drugi, dok su "vukovi" sinoć sa ruskim Sintezom odlučivali o pobedniku grupe H, koja se igra na "11. aprilu".

Šumadinci blistaju ove sezone na evropskoj sceni. U kvalifikacijama za Ligu šampiona u Budimpešti izgubili su samo jedan meč, finalni od Breše, a koliko su jaki demonstrirali su u Evrokupu, koji su osvojili 2013.

Kragujevčani su posle pobeda nad Mediteranijem (13:9) i Potsdamom (15:7), juče pre podne preslišali i domaćina Savonu, koja zbog virusa korona nije mogla da računa na nekoliko prvotimaca - 14:7 (3:3, 4:0, 2:4, 5:0). Briljirao je Strahinja Rašović sa 6 golova, a u strelce su se upisali i: Ukropina 3, Radulović 2, Lazić 2, Toholj 1.

Oduševili su i zvezdaši u Kranju. Posle poraza od OSC (5:15) i pobede nad Triglavom (19:7) juče su posle velike borbe pobedili francuski Nojsi la Sek, koji predvode naš trener Stefan Ćirić i reprezentativci Viktor Rašović i Živojinović - 13:12 (2:1, 4:3, 3:4, 4:4).

Crveno-beli su uspeli da nametnu svoj ritam, da sve vreme imaju prednost, nekoliko puta i plus tri, ali su do kraja grčevito branili pobedu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)