NI REPREZENTACIJE NE IGRAJU: Odložene i kvalifikacije za EP u obe konkurencije

Beta

07. 12. 2020. u 12:19

EVROPSKA odbojkaška konfederacija (CEV) saopštila je danas da su, zbog trenutne epidemiološke situacije u Evropi i problema izazvanih virusom korona, odloženi turniri kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. u obe konkurencije.

НИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ НЕ ИГРАЈУ: Одложене и квалификације за ЕП у обе конкуренције

Foto: M.Vukadinović

CEV je saopštio da će se turniri u B, C, D, E i F grupi u konkurenciji odbojkašica i turniri u A, E, F i G grupi u konkurenciji odbojkaša odigrati u maju naredne godine.

Turniri A grupe u konkurenciji odbojkašica odigraće se u januaru u Belorusiji.

U konkurenciji odbojkaša, turniri u B i C grupi će se odigrati u januaru u Izraelu i Severnoj Makedoniji. U C grupi, Danska, koja je trebalo da bude domaćin, odustala je od učešća u kvalifikacijama, pa će Severna Makedonija biti organizator oba turnira u januaru.

Letonija je pobednik turnira D grupe kvalifikacija i izborila je plasman na prvenstvo Evrope.

Evropsko prvenstvo 2021. u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 19. avgusta do 5. septembra, a gradovi domaćini će biti Beograd, Plovdiv, Kluž Napoka i Zadar, dok će se šampionat Evrope u konkurenciji odbojkaša igrati od 2. do 19. septembra u Katovicama, Gdanjsku, Krakovu, Ostravi, Talinu i Tampereu.

U konkurenciji odbojkašica, pored organizatora, direktan plasman na EP ostvarilo je osam najuspešnijih selekcija sa EP 2019: Turska, Italija, Poljska, Holandija, Nemačka, Rusija, Belgija i Azerbejdžan.

Plasman na EP 2021. u konkurenciji odbojkaša, pored organizatora, izborilo je osam najuspešnijih selekcija sa EP 2019: Srbija, Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemačka i Belgija.

Preostalih, po 12 reprezentacija u obe konkurencije, biće poznato posle kvalifikacija, a plasman će izboriti sedam pobednika grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija u konkurenciji odbojkaša, odnosno po dve prvoplasirane reprezentacije iz šest grupa u konkurenciji odbojkašica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina