ŽELJKA NIKOLIĆ PRED MEČ SA HRVATSKOM: Kvalitet je na našoj strani, ali to mora da se pokaže na terenu

Đ. SAMOILOVIĆ

07. 12. 2020. u 22:10

NA rasterećene komšinice za prolaz dalje.

ЖЕЉКА НИКОЛИЋ ПРЕД МЕЧ СА ХРВАТСКОМ: Квалитет је на нашој страни, али то мора да се покаже на терену

Naše igračice sa selektorom Obradovićem Foto RSS

 To je najprecizniji opis za situaciju u kojoj se nalaze naše rukometašice i koje će sutra u Koldingu (18.15 RTS 1) protiv Hrvatica igrati u trećem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

HRVATICE SLAVE UZ TOMPSONA

HRVATSKE rukometašice su pobedu nad Holandijom proslavile uz pesme Marka Perkovića Tompsona, poznatom po veličanju ustaštva. Naše današnje rivalke su isto učinile i posle prve pobede nad Mađarskom u prvom kolu EP u Danskoj.

Bez obzira na poraz od Mađarske u nedelju (38:26), Srpkinje i dalje drže sve ključeve sudbine u svojim rukama, a rivalke iz susedne države su mesto u narednoj rundi osigurale sa dve pobede, pa će bez straha igrati protiv Katarine Krpež Šlezak i drugarica.

Ipak, to ne znači da Hrvatice neće biti silno motivisane da grupni deo završe sa maksimalnim učinkom.

- Znamo njihove kvalitete, oni naše. Idemo korak po korak, razradićemo sve sitnice. Ulazimo u utakmicu rasterećeni, ali sa željom za pobedom - jasan je selektor najprijatnijeg iznenađenja kontinentalnog šampiona Nenad Šoštarić.

A što se nas tiče, jasno je da posle furiozne pobede nad svetskim prvakom Holandijom, priroda došla po svoje, i protiv umora se jednostavno ne može. Zato je jučerašnji dan odmora došao kao melem na ranu već izmučenim rukometašicama Srbije, koje su zbog dva pozitivna testa provele tri dana u izolaciji uoči samog starta Prvenstva u Danskoj.

- Izuzetno težak period je iza nas. Prvo ta dva dana potpune izolacije, potom vrlo teške dve utakmice u samo 18 sati. To je bilo baš stresno za ceo tim, ali sada imamo vremena da razbistrimo glavu, da se družimo i pripremimo taktiku za najvažniju utakmicu na EP. Po mom mišljenju, Hrvatice su najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Prvenstva. Niko nije očekivao da će biti lider naše grupe, ali devojke su pokazale sjajnu igru i s pravom se nalaze na čelu. Moramo da odigramo pametno, kvalitet je na našoj strani, ali to mora i da se pokaže na terenu - smatra krilo naše selekcije Željka Nikolić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri