AKCIJA SAVEZA SA SPORT I OMLADINU: "Sam se snađi u kući sportski rekvizit potraži"

Novosti online

08. 12. 2020. u 13:15

Najnovija akcija ”Sam se snađi u kući sportski rekvizit potraži” je najnovija akcija Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, koju sprovode Beogradska asocijacija za školski sport i Savez za školski sport Srbije.

АКЦИЈА САВЕЗА СА СПОРТ И ОМЛАДИНУ: Сам се снађи у кући спортски реквизит потражи

FOTO: Savez za školski sport

Licencirani instruktori osmislili su vežbe kod kuće za decu srednjoškolskog uzrasta sa rekvizitima, koji su sastavni deo svakog doma.

Gradska sekretarka Dragana Pešić Belojević, predsednica školskog sporta Beograda profesorka Vesna Ćilerdžić i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, složni su da su ovakvi projekti odlični u neobično vreme pandemije virusa, koja je zadesila i našu zemlju.

Projekat se sastoji iz tri faze, što podrazumeva izradu edukativnog filma, obilazak srednjih škola u svim opštinama Beograda, gde se radi edukacija a nakon toga sledi nagradni online konkurs gde će učenici sami osmisliti koje su to vežbe prikladne u kućnim uslovima.

"Projekat je sam po sebi došao iz praktičnih razloga u trenutnom vremenu u kojem smo se našli a analizom je utvđeno da deca srednjoškolskog uzrasta najviše ispaštaju u vremenu pandemije kada je u pitanju fizičko vežbanje. Cilj projekta je da deci na zabavan način predstavimo vežbanje kod kuće i motivišemo ih na pokret, koji je jako bitan za zdravlje i pravilno odrastanje", istakla je profesorka Vesna Ćilerdžić.

Projekat je besplatan za sve srednjoškolce, realizacija je počela u novembru u trajaće do kraja decembra.

"Nevidljivi neprijatelj je poremetio dosta toga. Ipak, borimo se, smišljamo razne načine, kako deca ne bi bila neaktivna. Utisci klinaca na ovu akciju su veoma dobri. Učesnici će dobiti majice i lopte i imaćemo online predavanja. Snimljeno je šest klipova, sa isključivom temom sporta, koji traju po 20 minuta i biće veoma korisni", istakao je Željko Tanasković.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega