TITULA VITEZA ZA HAMILTONA: Kraljica Elizabeta Druga odlikovala šampiona Formule 1

Novosti online

31. 12. 2020. u 10:28

SEDMOSTRUKI šampion Formule 1 Luis Hamilton je dobio je titulu viteza od kraljice Elizabete Druge, objavljeno je na tradicionalnoj listi kraljičinih novogodišnjih priznanja.

ТИТУЛА ВИТЕЗА ЗА ХАМИЛТОНА: Краљица Елизабета Друга одликовала шампиона Формуле 1

FOTO: AP

Iza 35-godišnjaka iz Stivenidža je sjajna godina. Na večnoj listi po broju trofeja se izjednačio sa legendarnim Mihaelom Šumaherom. Do titule je došao pobedom u trci za Veliku nagradu Turske.

Hamilton je uspeo da orobi još nekoliko rekorda. Pretekao je Nemca po broju pobeda i sada ima 95 trijumfa, četiri više od Šumahera. On je rekorder i po broju pol pozicija (98) i plasmana na podijum (165).

Novi direktor Formule 1 Stefano Domenikali rekao je da je uticaj Luisa Hamltona ogroman, kako u auto-motu sportu, tako i van njega.

- Ono što je postigao je fenomenalno i još mnogo toga se očekuje. Svi mi u Formuli 1 mu čestitamo na ovom zasluženom priznanju za njegova dostignuća i radujemo se što ćemo videti još više njegovog sjaja u 2021 - rekao je Domenikali.

Maestralni Britanac je treći vozač Formule 1 koji je dobio titulu viteza, posle Džekija Stjuarta, Džeka Brabama i Sterlinga Mosa. Titulu viteza iz Firmule 1 imaju još i Frenk Vilijams i Patrik Hed.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)