DŽUDISTKINJA MARICA PERIŠIĆ: Nagrade uvek inspirišu

S. BAJIĆ

04. 01. 2021. u 18:54

U NOVU godinu sa dva vrhunska priznanja i trasiranjem puta za Tokio. Marica Perišić (20), džudistkinja novosadskog Borca, na izmaku 2020, ponela je epitet najbolje sportistkinje Novog Sada, u izboru Gradskog sportskog saveza i nagrađena najvišim priznanjem u oblasti sporta u Vojvodini, nagradom "Jovan Mikić Spartak".

ЏУДИСТКИЊА МАРИЦА ПЕРИШИЋ: Награде увек инспиришу

FOTO: S. Bajić

Marica se lane okitila titulom juniorske prvakinje Evrope u Poreču i bronzom na istom takmičenju u konkurenciji mlađih seniora, da bi na svom prvom seniorskom nastupu na EP u Pragu, zauzela peto mesto.

- Prezadovoljna sam učinkom i nagradama, a sve je to satisfakcija za rad i trud, jer i pored pandemije trener Miroslav Begović i ja nismo prestajali sa treninzima - kaže Perišićeva.

- Ostvarila sam dobre rezultate na, praktično, početku karijere, što je samo motiv da mogu da nastavim istim tempom, još jače i još bolje.

Džudom se bavi već 11 godina, najpre u rodnom Temerinu iz kojeg je prešla u novosadski Partizan, a potom u sadašnji klub Borac.

- Džudo sam kao sport izabrala jer je i moja majka Radmila Perišić Kvrgić bila džudistkinja 20 godina, sa međunarodnim uspesima i medaljama. Završila sam gimnaziju "Jovan Jovanović Zmaj", sada sam na trećoj godini Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu i svakako ću kasnije ići na master i na specijalizaciju - poručuje Perišićeva.

BITKA ZA OLIMPIJSKU NORMU

NOVOGODIŠNjU pauzu iskoristila je radno, jer je već 11. januara čeka nastup na masters turniru u Kataru, koji se boduje za OI u Tokiju.

- Imam šansu za Tokio, na korak sam do olimpijske norme. U Kataru će biti konkurencija 36 najboljih na rang-listi. Posle toga, predstoje još neki turniri za koje, međutim, trenutno se ne zna raspored zbog kovida 19. Kalendar nije objavljen, ali bodove mogu da osvajam na evropskom i svetskom prvenstvu, grend slemovima - kaže Perišićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!