HOROR U EGIPTU, SREĆA PA NEMA SRBA: Hrvati najviše kukaju “Ovo je kao da idemo u rat”

Novosti online

14. 01. 2021. u 12:14

SVETSKO prvenstvo u rukometu bez Srbije u Egiptu je počelo, ali sve reprezentacije su u strahu da se ne zaraza virusom korona. Organizacija takmičenja mnoge podseća na ratno stanje.

ХОРОР У ЕГИПТУ, СРЕЋА ПА НЕМА СРБА: Хрвати највише кукају “Ово је као да идемо у рат”

Foto arhiva VN

JEDAN od najboljih rukometaša sveta Sander Sagosen pobesneo je zbog načina na koji je organizovano Svetsko prvenstvo u rukometu u Egiptu.

- Ovo je tragikomično, parodija, da se otvoreno izrazim. Sve dosad je delovalo kao velika šala. Ovakvi uslovi su neodrživi. Juče smo se šokirali kad smo stigli. Danas je još gore. Uspeli smo da održimo trening na komadiću trave, odigrali smo malo fudbala i radili vežbe snage. Rekao sam to i onima koji mogu nešto da učine, želim svu svoju energiju da usmerim na ono zbog čega sam došao - da igram najbolji mogući rukomet - započeo je.

Norveški rukometaš je izuzetno razočaran "mehurom".

- Ne znam možemo li ovo nazvati "mehurom".. Ljudi dolaze i odlaze bez maski i zaštite, svi jedemo zajedno. Od svega što nam je obećano, ništa nije pod kontrolom. Uopšte nismo sigurni. Ovo je divlji zapad. Možemo samo da se pomolimo da se ne zarazimo. Opravdano se postavlja pitanje može li se uopšte održati turnir  - iskren je Sagosen.

Selektor hrvatske reprezentacije Lino Červar ima dovoljno iskustva da zna kako izledaju najveće svetske smotre, a ovu u Egiptu uporedio je sa ratom.

- Šta da vam kažem o organizaciji... Kad idemo na trening vidim šest oklopnih vozila, kao da idemo u rat.Složeno je jako. Nikad nisam bio na ovako velikom takmičenju na kojem se moraš toliko snalaziti. Nije nam lako, teško je to sad opisati vama, kako se osećaš, kako se bojiš da se nešto dogodi - priznao je Lino Červar pred start turnira.

- Teško je, ali drago mi je da se i momci prilagođavaju. Jedva čekam da počnu utakmice i nadam se da će taj sportski deo razbiti takav oprez i da ćemo biti slobodni".

Červar ističe da mu ne smeta toliko što u vanrednim okolnostima neće biti navijača i ističe da će u takvoj situaciji "jačati timski duh", a da će mu takođe biti lakše i da komunicira sa igračima, pošto inače ne mogu sve da ga razumeju.

Hrvatska Hrvatska jer razočarala pre dve godine na Svetskom prvenstvu u Danskoj i Nemačkoj i zauzela tek šesto mesto, a sada su opet u užem izboru za zlato.

- Ovo je posebno prvenstvo na kojem može da iskoči neka reprezentacija koja nije među favoritima. Niko se od nas nije našao u ovoj situaciji. Da ne govorimo o složenosti priprema i svim problemima koji su bili. Pitanje je kako su se svi uopšte pripremali i nešto predviđati je nezahvalno. Moramo se spustiti na zemlju. Ne bi trebalo da opterećujemo igrače s time da su nekakvi favoriti na ovom turniru - zaključio je Červar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)