OŽIVEO DUH NEPOBEDIVIH Momir Rnić: Novo lice naših, idu putem koji vodi do trona

Bogoljub Grujić

14. 01. 2021. u 17:50

BAŠ kao krajem prošlog veka, osamdesetih i devedesetih, kada je najstarija montažna dvorana na Balkanu "Medison" bila neosvojiva tvrđava brojnim rukometnim gigantima Evrope, ovaj sport kroz čuvenu Bečkerečku ćupriju, vratio se u grad na obalama pitomog Begeja.

ОЖИВЕО ДУХ НЕПОБЕДИВИХ Момир Рнић: Ново лице наших, иду путем који води до трона

Foto: Nebojsa Parausic

I dok su nekada fanovi oduševljeno klicali zlatnom olimpijcu Momiru Rniću i lovorikama zasipali Đigija Đurđića, Rasta Stefanovića, Arsenića, Adžića i ostale iz generacije koja je 1991. igrala čuveno finale Kupa evropskih šampiona sa Barselonom, danas se upravo na tom mestu uspeha zaiskrila odlučna energija neke nove reprezentacije Srbije.

Foto: Nebojša Paraušić

- Zrenjanin je uvek bio dobar domaćin, protiv Francuza, koji su krem svetskog rukometa, naši reprezentativci pokazali su novo lice, smer koji vodi do trona - kaže, za "Novosti", proslavljeni rukometaš i trener Proletera, Momir Rnić, uz opasku da mu je jedino žao, a ubeđen je da bi "Kristalna dvorana" bila tesna da primi sve zainteresovane navijače.

Svojevremeno dres nacionalnog tima nosio je Momir Rnić junior, sada su se pojavili neki novi Kukići, Arsenići, sinovi nekadašnjih asova Proletera.

- Uvek je lepo doći u Zrenjanin, slušao sam mnogo o gradu i magiji "Medisona" još kao klinac, a osećaj za igru u ovoj lepotici, zaista je fenomenalan - kaže srednji bek "orlova" Lazar Kukić.

Odlazak sa ovog sveta Ivana Grubačkog Gute, rukometnog pregaoca i vizionara, pre neki dan, kao i duh pokojnog golmana Željka Đurđića, nekadašnjeg reprezentativca, čuvaju oreol nepobedivosti rukometnog Zrenjanina, neku novu, veoma prepoznatljivu energiju Marsenića, Kukića, Milosavljeva, Cupare i svih ostalih naših sjajnih reprezentativaca, koji su se neustrašivo, odvažno i hrabro, vođeni magijom, i svakako znanjem selektora, upustili ukoštac sa najvećim rukometnim silama sveta.

PRVA GRUPA

TREĆE kolo, prva grupa: Srbija - Grčka 31:21, 29. april: Grčka - Srbija, 2. maj: Srbija - Belgija. (Datum drugog meča sa Belgijom još nepoznat).

TABELA: Srbija 5, Francuska 1, Grčka 0, Belgija 0.

- Zrenjanin je rukometni grad bio i ostao - dodaje na kraju zaljubljenik u ovaj sport, nekadašnji rvač, Dušan Stanišić Kukac, koji je već decenijama u rukometu, na klupi Proletera, za koji živi i koji se, posle decenijske krize, 2019. vratio u Arkus superligu Srbije.

ĐERONA: PRIJALO GOSTOPRIMSTVO

ODUŠEVLjENjE organizacijom mečeva nacionalnog tima u Zrenjaninu nije skrivao ni selektor reprezentacije Srbije, Španac Đerona:

- Tribine su bile sablasno prazne, ali nekako smo osetili podršku, prijalo nam je gostoprimstvo domaćina, na svakom koraku, od hotela, autobusa, do ulaska u prelepu Kristalnu dvoranu - naglasio je selektor "orlova", uz osmeh ističući da naravno nema ništa protiv, da se niska započetih uspeha nastavi u idiličnom gradu sa fascinantnom arhitekturom, u srcu Banata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest