AFRIČKA RUKOMETNA BAJKA: Došli su na SP zahvaljujući otkazu Senegala, u petak debituju na velikoj sceni

Novosti online

14. 01. 2021. u 22:11

DOŠLI su na Afričko prvenstvo kao rezerva umesto Senegala koji je odustao, a tamo su izborili plasman na Svetsko prvenstvo - rukometna selekcija Zelenortskih ostrva, debitovaće u petak na najvećoj rukometnoj smotri sveta koja se ovih dana održava u Egiptu.

АФРИЧКА РУКОМЕТНА БАЈКА: Дошли су на СП захваљујући отказу Сенегала, у петак дебитују на великој сцени

FOTO: IHF

Prvi protivnik "plavih ajkula" biće Mađarska, a zatim ih čeka selekcija Nemačke, polufinalista prethodnog Mundijala i u poslednjem kolu Urugvaj.

Glavna zvezda tima je Leandro Semedo koji igra za Ademar Leon, a ostali uglavnom igraju u portuglaskim klubovima, osim Ivo Santosa, koji nastupa za drugu ekipu Bundesligaša Bergišera.

- Na mom ostrvu Sao Visente postoje samo dva rukometna terena i verovatno ne više od 150 ljudi od 80.000 stanovnika koji igraju rukomet kaže Flavio Fortes koji nastupa za francuskog trećeligaša.

Pošto će plasman u narednu rundu takmičenja izboriti tri prvoplasirane ekipe, Zelenortska ostrva vide šansu za istorijski plasman u drugi krug upravo u poslednjem kolu protiv Urugvaja, jer je teško očekivati da imaju šanse protiv Mađara i Nemaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a