LAMOVA IZ KINE U NOVI SAD: Stonoteniske šampionke Srbije dobijaju veliko pojačanje za domaću i evropsku cenu

S. BAJIĆ

15. 01. 2021. u 21:34

KINESKA stonoteniserka Ji Lok Lam (24), reprezentativka Hongkonga, nova je igračica šampiona Srbije. Dan Fracile, predsednik stonoteniskog kluba Novi Sad, potvrdio je da je naš najbolji ženski stonoteniski kolektiv uspeo sjajnu Kineskinju da registruje u zimskom prelaznom roku posle dugotrajnih kontakata koji su uspešno okončani.

ЛАМОВА ИЗ КИНЕ У НОВИ САД: Стонотениске шампионке Србије добијају велико појачање за домаћу и европску цену

Foto arhiva VN

Tako će, prvi put posle 20 godina, još od kada je bračni par Čen završio višegodišnju misiju u novosadskoj Vojvodini, u srpskom pingpongu zaigrati stonoteniserka iz Narodne Republike Kine.

- Nadamo se da će Ji Lok Lam debitovati već na proleće - kaže Fracile. - Ona je pola godine u Hongkongu, gde igra azijsku ligu, a preostali deo godine provodi u Španiji gde nastupa za Ibicu zajedno sa našom Tijanom Jokić, koja joj je mnogo pričala o našem klubu. Lamova je veoma srećna što dolazi kod nas, poručuje da jedva čeka da zaigra u našem dresu, ali je svesna da je situacija sa koronom još nepredvidiva.

Slobodan Stojanov, strateg Novosađanki, ističe da će Ji Lok Lam biti značajno pojačanje za učešće u Kupu Evrope na jesen.

- Tu nam fali dobra inostrana igračica jer znamo koliko je teško igrati Evropu samo sa domaćim takmičarkama. Jedini smo takav sastav u Evropi i nedostajao nam je oslonac u vidu kvalitetne strankinje. Naravno, Lamova će igrati u Superligi, ali svakako da nećemo po svaku cenu u sastav ubacivati

nauštrb domaćih igračica pošto smo videli koliko razvijaju u utakmicama za titulu, kao što je slučaj sa Šurjanovom, Jokićevom ili Tominjakovom - kaže trener Stojanov.

Kineskinja Lam, koja je nastupala na Svetskom prvenstvu 2017. i 2018., priključiće se Tijani Jokić, Aneti Maksuti, Sabini Šurjan, Radmili Tominjak i Rumunki Alini Zahariji što je najkvalitetniji igrački sastav u istoriji kluba.

 

FRACILE: ZAHVALNOST GRADU

- ZNA se da je veoma teško dogovoriti saradnju sa kineskim stonoteniserima, jer imaju ponuda sa svih strana a za sve to neophodna je organizaciona i finansijska mogućnost. Zato smo zahvalni Gradu Novom Sadu i svim sponzorima, ali i ljudima u klubu - kaže Dan Fracile, predsednik kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)