UO SRPSKOG ATLETSKOG SAVEZA ODLUČIO: Klubovima više od 9 miliona dinara

Beta

15. 01. 2021. u 21:43

UPRAVNI odbor Srpskog atletskog saveza odlučio je da klubovima uplati bespovratnu novčanu pomoć od 9.375.000 dinara. Na spisku nisu samo osam najboljih kolektiva, jer su oni dobili finansijsku injekciju od države.

УО СРПСКОГ АТЛЕТСКОГ САВЕЗА ОДЛУЧИО: Клубовима више од 9 милиона динара

Ivana Španović foto: EPA

Klubovi su na osnovu bodovanja SAS podelenji u sedam kategorija. Najviše će dobiti deveti i desti sa liste, Novi Pazar i Sprint iz Badanovaca po 500.000 dinara. Ostalima će pripasti od 50.000 do 400.000 dinara, a za sredstva konkuriše 78 klubova. Za pomoć ne mogu da konkurišu klubovi koji su u postupku likvidacije, stečaja, čiji je račun blokoran ili su u poslednje dve godine kažnjeni za prekršaj ili privredni prestup...

Odlučeno je i da se nagrade treneri za ostvarene rezultate njihovih atletičara u prošloj godini. Tako je na prvom mestu Goran Obradović sa 360.000 dinara. Miloradu Jovančeviću pripašće 180.000, Draganu Periću, Rifatu Zilkiću, Nikoli Tomasoviću, Marku Milinkovu, Danilu Krtiniću 120.000 dinara...

Bez obzira što ove prošle godine zbog pandemije korone nisu održana velika takmičenja, pojednici su se istakli vrhunskim rezultatima na mitinzima. Zato je Savez izabrao najbolje u 2020, a kod seniora su bez premca Ivana Španović i Elzan Bibić. U konkurenciji mlađih seniora odskočili su Milica Gardašević i Boško Kijanović, kod juniora Marina Živković i Marko Vlahović, kod mlađih juniora Adriana Vilagoš i Ognjen Nikolić, pioniri Angelina Topić i Miloš Erdevečki i mlađi pioniri Katarina Đorđević i Justin Cvetkov.

Na sednici je usvojen i finansijski plan SAS za 2021. godinu.

ZILKIĆ NAJUSPEŠNIJI TRENER

TROFEJ "Profesor Aleksandar Petrović" za najuspešnijeg trenera dobio je selektor Rifat Zilkić. Najbolji klub u prošloj godini bila je Crvena zvezda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024