SKANDAL NA SVETSKOM PRVENSTVU U RUKOMETU: Tretirali su nas kao životinje, proterani smo iz Egipta

Novosti online

22. 01. 2021. u 17:55

ZBOG pandemije virusa korona SP u rukometu u Egiptu održava se u haotičnim uslovima.

СКАНДАЛ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У РУКОМЕТУ: Третирали су нас као животиње, протерани смо из Египта

Foto: EPA

Češka i SAD su dan pre polaska u Egipat otpali jer su imali nekoliko zaraženih igrača, a reprezentacije Švajcarske i Makedonije su na smotru najboljih svetskih rukometaša upale u poslednjem trenutku.

Norvežani i Danci su po dolasku u Egipat napali IHF i domaćine zbog očajne organizacije i nepridržavanja mera sigurnosti, a reprezentacija Zelenortskih ostrva je posle jedne odigrane utakmice morala kući.

Pravila vezana za koronu na ovom turniru su bila jasna. U slučaju da neka reprezentacija ostane na manje od 10 igrača zbog zaraze, neće moći odigrati utakmicu, a protivnik će za zelenim stolom slaviti.

U slučaju da se ista situacija ponovi, ta će reprezentacija biti istog trenutka diskvalificirana i poslana kući.

Zelenortska ostrva, debitanti na Mundijalu, u prvom su kolu protiv jake Mađarske pružili odličan otpor i izgubili su 34:27, ali tada su nastupili problemi.

Zbog nekoliko pozitivnih igrača najpre su morali da predaju meč Nemačkoj, a zatim i Urugvaju. Po dolasku kući afrički rukometaši izneli su svoju verziju događaja. Optužili su organizatore za rasizam i diskriminaciju.

Kapiten Leandro Semedo, inače rukometaš Ademar Leona, rekao je kako je u Egiptu bio jak pritisak ostalih ekipa da se s turnira izbace Zelenortska ostrva.

"Prema nama su se ponašali kao prema životinjama. Svi su gledali u nas kao da smo hodajući virus. Da se to dogodilo Nemačkoj ili Španiji, odnos IHF-a bi bio sasvim drugačiji'', rekao je Semedo, a onda je otkrio i par zanimljivih detalja s priprema u Portugaliji.

"Ne znam je li se nekome dogodilo da na pripremama bude pozitivan, zatim na idućem testiranju bude negativan i onda po dolasku u Egipat na još jednom testu bude pozitivan. Nisam doktor i ne znam koliko je test pouzdan, ali čini mi se da puno toga tu nije bilo u redu. Znali smo da nam utakmica protiv Urugvaja donosi plasman u drugi krug, bili smo spremni, pobedili bismo ih, ali su nam zabranili da igramo, zaključio je Semedo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)