MILOSAVLJEV O REPREZENTACIJI: Živimo kao porodica

Slobodan Krstović

23. 01. 2021. u 20:00

JANUAR će ostati u prelepoj uspomeni rukometašima.

МИЛОСАВЉЕВ О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Живимо као породица

FOTO: N. Paraušić

"Orlovi" su sjajno startovali u kvalifikacijama za EP 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj, nadigrali veliku Francusku, ali moraju da ostanu čvrsto na zemlji. Zato fenomenalni golman Dejan Milosavljev smatra da je neophodno da idu korak po korak, da nikako ne razmišljaju o medaljama...

- Mi kao ekipa, kao Srbija, kao rukometna zemlja, sa našom ligom kakvu imamo, smatram da bi trebalo da mislimo samo na prvu sledeću utakmicu. Ne bi trebalo da razmišljamo šta će biti na prvenstvu, već da se fokusiramo na prvog narednog protivnika, da idemo iz utakmice u utakmice. Po meni cilj treba da nam bude da budemo u prvih šest, osam ekipa za početak, a da uvek damo sve od sebe. To uvek činimo, kao što i svi težimo osvajanju medalje - ističe Milosavljev.

Sjajni čuvar mreže podvlači da svi, i igrači, i javnost, moraju da budu svesni da je napravljen tek prvi korak.

- Ne smemo sebi da dozvolimo nikakav luksuz, da nekog potcenimo, da sebe uzdignemo. Moramo da idemo postepeno i da prvi naredni korak bude da pobedimo sve rivale u kvalifikacijama. Tek posle toga da se koncetrišemo na prvenstvo, da vidimo s kim ćemo igrati i kako će sve to ići. Veoma je rano pričati o medaljama, za početak bio bih veoma srećan da ovakvi budemo i u narednom utakmicama i, daj Bože, na EP - naglašava Milosavljev.

NEMCI ZAVISE OD PUBLIKE

GOLMAN "orlova" je zadovoljan uslovima u Berlinu.

- U Bundes ligi svi klubovi zavise od publike. Situacija je sada odlična, ali je klub objavio da će, ako zbog pandemije ovako bude i u naredne dve godine, imati velike probleme. Sada svi igrači dolaze i odlaze srećni sa treninga. Igramo veoma dobro, vezali smo devet pobeda i ako nas zdravlje posluži potrudićemo se da budemo među prve dve ekipe kako bismo igrali Ligu šampiona - ističe Milosavljev.

Jedan od najboljih evropskih golmana podvlači da je atmosfera u reprezentaciji uvek bila odlična:

- Poznajemo se od juniorskih dana, zajedno smo debitovali u A reprezentaciji tako da se odlično poznajemo i razumemo. Veoma sam srećan kako se sve završilo, lepo se osećam, dobio sam još veći podstrek u klubu. Ali, mi kao profesionalci moramo brzo sve to da zaboravimo kako bismo se prebacili na klupske obaveze.

Milosavljev priznaje da nije bilo lako izdržati 14 dana u izolaciji u SC FSS u Staroj Pazovi:

- Dosta igrača nije imalo šest, sedam meseci dodira sa familijom i na neki način svima je u početku teško palo. Opet, znali smo zbog čega smo tu, videli smo i prepoznali rad selektora Đerone, želeli da se dokazujemo, da svaki trening uradimo kako treba. Vežbali smo maksimalno ozbiljno i to zajedničko provedeno vreme najbolje se videlo na utakmicama. Živeli smo kao jedna porodica, odlično smo se razumeli, gurali jedni druge.

UTICAJ PERIĆA

DEJAN Milosavljev je rano otišao od kuće. Imao je skoro 13 godina kada je iz rodnog Dolova otišao u Jugović iz Kaća. Potom je čuvao gol Partizana, sa Vardarom je osvojio evropsku krunu, trenutno je golman Berlina.

- Ključan period u mojoj karijeri je rad sa našim legendarnim golmanom Dejanom Perićem. On me je usmerio na prave stvari, vrednosti, tek u radu sa njima sam shvatio da sam na samom početku. Puno mi je pomogao što se tiče golmanskog treninga, postavljana, odlučnosti u određenim situacijama - kaže Milosavljev.

Po mnogima Srbija ima možda i najbolji golmanski par na svetu. Dejan ističe da se veoma dobro slažu:

- Osim Cupare i mene tu su i Ivanišević, mladi Jandrić. Mislim da Srbija što se golmana tiče ne treba da brine. Moram da pohvalim Cuparu, koji odlično brani u vrhunskom klubu. Vladimir igra sa Vespremom Ligu šampiona, ja sa Berlinom Bundesligu, igramo protiv različitih igrača i jednostavno se dopunjujemo. Nama je najbitnije da Srbiji doprinesemo na najbolji mogući način, a ko će da brani odlučuje selektor. Motivišemo jedan drugog, dogovaramo se, spremamo za utakmice, razmenjujemo informacije o igračima, slažemo se, konkurencija je zdrava. A ko će čuvati gol odlučuje selektor. Mnogo nam znači i rad sa trenerom golmana Pejanovićem.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)