NFL: Brejdi odveo Bakanirse u domaći Superboul, Čifsi lako sa Bafalom

Beta

25. 01. 2021. u 08:23

BRANILAC titule u NFL ligi, Kanzas Siti Čifsi, i Tampa Bej Bakanirsi boriće se za Lombardijev trofej pošto su prošle noći izborili plasman u 55. Superboul.

НФЛ: Брејди одвео Баканирсе у домаћи Супербоул, Чифси лако са Бафалом

Foto: AP

U finalu Nacionalne fudbalske konferencije, Bakanirsi su pobedili Grin Bej Pekerse sa 31:26, dok su Čifsi u finalu Američke fudbalske konferencije bili bolji od Bafalo Bilsa sa 38:24.

Bakanirsi su, predvođeni Tomom Brejdijem koji je stigao do svog desetog jubilarnog Superboula, postali prvi tim koji će Superboul igrati na svom stadionu, pošto je bitka za Lombardijev trofej zakazana za 7. februar u Tampi.

Vlasnik šest šampionskih prstenova sa Nju Ingland Petriotsima i Bakanirsi su odigrali sjajno prvo poluvreme na Lembo fildu pa su početkom treće četvrtine imali prednost od 28:10. Pekersi su, međutim, uspeli da uvedu meč u neizvesnu završnicu.

Brejdi je u nastavku bacio tri presečene lopte, Aron Rodžers je "proradio" i Pekersi su prišli na 28:23.

Grin Bej je u poslednjem napadu stigao do endzone, ali iz tri pokušaja nije uspeo da postigne tačdaun. Zahvaljujući čudnoj odluci trenera Grin Beja Meta Laflera da šutira za tri poena (28:26) umesto da ide na četvrti pokušaj za gol, Tampa je ipak stigla do velikog finala.

Brejdi je meč završio sa bačenih 280 jardi i 20 pasova iz 36 pokušaja, za tri tačdauna. Na drugoj strani, Rodžers je imao 33 uspešna dodavanja iz 48 pokušaja, za tri tačdauna i jedan presečeni pas.

Kanzas Siti, koji je u prošlogodišnjem Superboulu u Majamiju pobedio San Francisko Fortinajnerse, na svom terenu je stigao do novog Superboula predvođen Patrikom Mahomsom i pored toga što je vođa napada Čifsa prošle nedelje doživeo potres mozga, a uz to je imao i povredu palca leve noge.

Ništa od toga se nije videlo na terenu. Mahoms je utakmisu završio sa samo devet promašenih dodavanja (29/38), 325 bačenjih jardi i tri tačdauna, pa su Čifsi posle slabijeg početka (0:9) lako stigli do novog Superboula.

Čifsi su do poluvremena postigli tri tačdauna, na velikom odmoru su imali 21:12 i bez većih problema su meč priveli kraju.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)