DANCI PONIZILI HRVATE: Kad sam pogledao semafor nisam mogao da verujem svojim očima

Novosti online

26. 01. 2021. u 16:45

RUKOMETAŠI Hrvatske doživeli su debakl na Svetskom prvenstvu u Egiptu, pošto su poraženi od Danske rezultatom 38:26.

ДАНЦИ ПОНИЗИЛИ ХРВАТЕ: Кад сам погледао семафор нисам могао да верујем својим очима

Foto: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany/POOL

Mnogi su bili iznenađeni ishodom, posebno novinari koji prate skandinavsku selekciju. Danska je bila znatno oslabljena na ovom meču, ali ni to "kaubojima" nije bilo dovoljno da se domognu četvrtfinala Mundijala u rukometu.

- Danska nije imala za šta da igra. S druge strane, Hrvatska se borila za četvrtfinale i imala sve u svojim rukama. Danci su morali da igraju sa rezervama jer je nekoliko igrača imalo stomačni virus. I kako je utakmica završena? Istorijskim danskim ponižavanjem Hrvatske. Kad sam pogledao semafor, nisam mogao da verujem svojim očima. S obzirom na sve gore navedene okolnosti, to ne bi trebalo da bude moguće - napisao je danski novinar Soren Paske, a prenosi "Index.hr".

Zadovoljstvo posle pobede nije mogao da sakrije ni selektor Danske Nikolaj Jakobsen.

- Moram priznati da sam bio malo u strahu od protivnika. Strahovao sam da će Hrvati izaći sa vatrom u očima i ginuti, a da mi to nećemo imati. Ovo je bila velika timska predstava. Moram da kažem da sam impresioniran. Išao sam po hotelskim sobama nekoliko sati pre utakmice da vidim ko može da igra (stomačni virus kod nekolicine). I u takvim uslovima smo pobedili - istakao je Jakobsen.

Hrvatska nije uspel da se domogne četvrtfinala, a uz Dansku među osam najboljih iz ove grupe plasirao se i Katar.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)