ZA SPAS BOKSA: Osnovana Regionalna bokserska liga

Novosti online

19. 02. 2021. u 16:25

POSLE sastanka sa čelnicima bokserskih saveza iz regiona, koji je organizovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u Skupštini grada Beograda potpisan je i osnivački akt Regionalne bokserske lige

ЗА СПАС БОКСА: Основана Регионална боксерска лига

FOTO: TV ARENASPORT

Medijski partner ovog takmičenja biće Arena Čanels grup, a liga će biti prenošena na kanalima TV Arena sport.

- Snažno podržavam održavanje Regionalne lige koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja – rekao je predsednik Vučić.

Nakon ovog prijema održan je i sastanak u Skupštini grada Beograda, gde je i potpisan osnivački akt ovog takmičenja koje bi trebalo da vrati boks na nivo koji je imao u bivšoj Jugoslaviji.

Domaćin skupa u Skupštini grada bio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je okupljenima poručio da će u Beogradu uvek imati pouzdanog partnera i velikog prijatelja.

- Pripadam generaciji koja je odrasla uz jugoslovenski boks i osećam potrebu da ovu plemenitu veštinu vratimo na pravi put. Beograd je grad sporta i hvala svima što te došli kod nas i želim da znate da je ovo i vaš grad. Drago mi je što ćemo našim zajedničkim delovanjem i drugima dati primer da ukoliko se ujedinimo možemo da učinimo velika dela – poručio je Vesić.

FOTO: TV ARENASPORT

Nebojša Žugić, generalni drektor Arena čanels grupe obećava spektakularne prenose.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam deo ovog razvojnog projekta koji će boks u regionu vratiti na staze koje mu pripadaju. Obećavam da će TV Arena Sport svim gledaocima prirediti istinske spektakle i nadam se da će dvorane, kada se epidemiološka situacija popravi, ponovo biti pune – poručio je Nebojša Žugić.

- Nesumnjivo  da je u pitanju istorijski momenat i velika stvar za boks,  ali i za Arenu kao novi projekat i izazov koji treba da sprovedemo. Siguran sam da će to biti jedan veliki spektakl. Boks je za to zaslužio, a Arena kao regionalni lider normalno je da stoji iza jednog ovakvog projekta – dodao je Žugić.

FOTO: TV ARENASPORT

Generalni direktor Arene istakao je ogromnu pomoć u realizaciji ovog projekta od strane predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

- Projekat ne bi mogao da bude ostvaren da nije bilo velike podrške predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je u ogromnoj meri zaslužan. Svedoci smo svakodnevne pomoći srpskom sportu i razvoju srpskog sporta neverovatnom brzinom, a to je nešto što ne može bez pomoći predsednika. A vidite da je ta pomoć i šira i da obuhvata region. Kolika je uloga predsednika Srbije u razvoju sporta, svedoče i reči legendarnog makedonskog fudbalera Darko Pančeva, koji je istakao da je fasciniran koliko podršku Vučić daje sportu - podvukao je Žugić.

(TV Arena Sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)