KUDA NOVAK, TUDA I MI: Kako su Kaća, Rikardo i Andrij sa svih strana sveta došli u Pariz da navijaju za Đokovića

Poklonile su "Večernje novosti" Novaku Đokoviću magnet za frižider s oznakom Rolan Garosa, aludirajući na njegove magnete koje kao Ajron Men nosi na grudima, poželevši mu na ovaj način simbolično svu sreću u nastavku turnira. A baš kao taj magnet, Novak privlači pažnju gde god da se ovde pojavi.

КУДА НОВАК, ТУДА И МИ: Како су Каћа, Рикардо и Андриј са свих страна света дошли у Париз да навијају за Ђоковића

Foto: Goran Čvorović

Stadion je prepun kad on igra, ali veliko zanimanje vlada i za Novakove treninge koji se u poslednje vreme obično održavaju na sporednim terenima u kompleksu "Žan Buen", kod stadiona za ragbi, u neposrednoj blizini Rolan Garosa, daleko od očiju javnosti.

Tu mogu da uđu samo novinari, a i njima je zabranjeno snimanje video-zapisa i fotografisanje. Običan svet može želju za posmatranjem Noleta u ovom slučaju da utoli jedino gledajući prekoputa visoke ograde.

Pred ulazom, Novaka ovde uvek čekaju verni navijači. Unapred se obaveste kada legenda trenira, pa zauzmu busiju i strpljivo, na suncu, stoje dugi niz sati: najpre dok ne dođe, zatim sve vreme treniranja, nekada i dva sata, a posle toga, dok ne obavi sva neophodna istezanja i vežbe nakon završenog treninga.

Među onima koji strpljivo čekaju je ovih dana i Kaća, koja je za tu priliku stigla čak sa Kipra!

- Obišla sam ceo svet, idući za Novakom – poverava nam se ova mlada i nasmejana devojka, stojeći sa srpskom zastavom, čekajući trenutak da prozbori nekoliko reči s Novakom u prolazu, možda mu, čak, stisne i ruku, ili bar mahne.

Bila je, kaže, na njegovim mečevima u Australiji, na Vimbldonu, na mastersima u Dubaiju i Abu Dabiju u kome je odrasla.

- Htela sam da ga gledam i u Madridu, mama i ja smo kupile karte, ali je tada sve bilo propalo zbog kovida. Spremam se da ovog leta, zbog Novaka, odem i na Ju-Es open – ističe na tečnom srpskom jeziku Katerina Joanu, kojoj je mama iz Leskovca, a tata s Kipra.

Ove godine nije imala priliku da gleda Đokovića na terenu u Parizu.

- Karte moraju da se kupe unapred, a mi smo promašile datume, jer Novak tada nije igrao. Ništa zato, srešću ga bar ovako. I to mi puno znači – kaže naša zemljakinja.

Oko nje, takođe sa srpskim zastavama, Andrij iz Ukrajine i Rikardo iz Kolumbije. Sve troje sreli su se i upoznali tu, pred "Žan Buenom", a spaja ih to što zajedno vole Novaka.

- Veliki sam Novakov fan, u Kolumbiji sam njegov najveći navijač - kaže nam Rikardo.

Isto poručuje i Andrij.

- Volim fudbal i tenis. U fudbalu mi je idol Ronaldo, a u tenisu Novak. Nema boljih od njih – ističe ovaj student menadžmenta.

Sreći njihovoj nema kraja kada se na kapiji, konačno, pojavi Nole.

SANjA, JULIJA, MILA I ANŽELIK

Puno je naših navijača i na Novakovim mečevima ovih dana u Parizu. Među njima su, između ostalih, bile i Sanja, Julija i Mila koje su povele sa sobom francusku prijateljicu Anželik, a Noleta su bodrile u majicama s ispisanim njegovim imenom.

Foto: Goran Čvorović

Navijačica na Centralnom terenu

Foto: Goran Čvorović

Sanja, Julija, Mila i Anželik

Foto: Goran Čvorović

Žan Buen

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!