DIRLJIVE REČI! Oglasio se Marjan Vajda posle istorijskog uspeha Novaka Đokovića

Novosti online

16. 06. 2023. u 11:43

BIVŠI trener Novaka Đokovića Slovak Marjan Vajda je imao veliki uticaj na karijeru Srbina.

ДИРЉИВЕ РЕЧИ! Огласио се Марјан Вајда после историјског успеха Новака Ђоковића

FOTO: EPA

Tandem Vajda i Đoković je krenuo od "nule" i stigao na krov sveta, gde je Novak i danas, ali sa Goranom Ivaniševićem. A za to vreme Slovak radi sa zemljakom Aleksom Molčanom, ali i te kako se raduje uspesima Srbina.

Vajda je otkrio da je posle Novakovog uspeha u Parizu i osvajanja Rolan Garosa odmah poslao poruku Đokoviću. 

- Odmah posle meča sam mu poslao glasovnu poruku i rekao mu koliko sam srećan. Odgovorio mi je nekoliko sati kasnije, rekao da to ceni i da ne zaboravlja da sam i dalje deo njegovog tima i porodice. Divne, dirljive reči. Uživao sam još više zato što je tako suvereno osvojio titulu na šljaci, za njega najtežoj podlozi - kaže Vajda u intervjuu za slovački Šport.

Slovački trener ističe da Novak već pripada najboljim sportistima svih vremena.

- Četiri puta je već proglašen sportistom godine. Kada analiziram šta smo sve prošli kako bi došao tu gde je sada, koliko se žrtvovao i kroz šta je sve prošao kao sportista, on pripada najvećim sportistima svih vremena“.

Đoković opet napada kalendarski slem, a Vajda misli da do njega i te kako može da dođe.

- Mislim da je sposoban za to. Na Vimbldonu će imati veliku šansu, a u SAD bi onda na delu bila i psihologija. Konkurencija mu je teža tamo – Alkaraz će biti opasan branilac titule, Zverev se vraća, Medvedev će biti bolji… Ipak, ove godine nema olimpijskih igara – kao 2021. u Tokiju – tako da Novak neće dvaput napraviti istu grešku.

Foto arhiva VN

 

Vajda smatra da je Karlos Alkaraz najkompletniji od svih mladih igrača.

- Ima najbolju šansu da ide putem Velike trojke – ima neke kvalitete svakog od njih, ali nedostaje mu iskustvo. Moraće da se navikne i na medije i na pritisak. U ovom trenutku je Đoković najkompletniji grend slem igrač, prošao je kroz sve medijske zamke. Alkaraz se na turniru nije susreo sa izazovom kao što je Novak. Novak menja intenzitet, protivnik ne zna šta da očekuje, svaka razmena je drugačija, svaki udarac tehnički drugačiji. Alkaraz je bio pod stresom, istrošio se i posle mnogo trčanja i mentalnog pritiska, telo je odgovorilo grčevima - zaključuje Marjan Vajda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)