"SRPSKA ENGLESKINJA" KOJU BRITANCI VOLE SVE VIŠE I VIŠE: Jedna od najvećih senzacija na Vimbldonu je "naše gore list"

Novosti online

13. 07. 2023. u 16:46

Dok najveću pažnju na Vimbldonu privlači šta će uraditi aktuelni Novak Đoković i može li da mu krunu skine neko od preostalih kandidata koje predvodi Karlos Alkaraz, te kako će se okončati sjajan turnir u konkurenciji dama, Englesku je ovih dana oduševljavala i jedna devojčica srpskog porekla.

СРПСКА ЕНГЛЕСКИЊА КОЈУ БРИТАНЦИ ВОЛЕ СВЕ ВИШЕ И ВИШЕ: Једна од највећих сензација на Вимблдону је наше горе лист

FOTO: Tanjug/AP

Mika Stojsavljević ima samo 14 godina i, iako toliko mlada, dobila je posebnu pozivnicu organizatora londonskog grend slema da učestvuje u juniorskom nadmetanju, na kome takmičari imaju do 16 godina.


I pored toga što je značajno mlađa od skoro celokupne konurencije, Stojsavljevićeva je na listu svojih vimbldonskih uspeha ovih dana upisala i činjenice da je eliminisala četvrog nosioca, Peruanku Perez Alarkon, pa Australijanku Džon, 13. favoritkinju...

U današnjem četvrtfinalu je, ipak, poklekla.


Od Engleskinje srpskog porekla bila je bolja Renata Jamrihova iz Slovačke, koja je trijumfovala rezultatom 6:2, 6:7(6), 6:1. Ta pobeda ne treba da čudi, jer je Slovakinja em dve godine starija, em je bila i 629. na VTA listi (trenutno 635), em ima grend slem titulu - sa Federikom Urđezi je osvojila ovogodišnji Australijan open u konkurenciji juniorki koje se nadmeću u dublovima.


Imajući to u vidu, uspesi Mike Stojsavljević koji su se desili u danima za nama - zapravo su, po svoj prilici, samo najava blistave teniske budućnosti koja sledi.

A Novak Đoković?

Podsetimo, Novak Đoković u petak igra protiv Janika Sinera polufinale Vimbldona, a taj meč možete da pratite uživo uz prenos na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku