ŠTETA, ŠTETA! Laslo Đere "ispustio" Zvereva u velikom ATP finalu

Novosti online

30. 07. 2023. u 17:08 >> 17:13

Reprezentativac Srbije u tenisu Laslo Đere nije uspeo da osvoji titulu na turniru iz serije ATP 500 u Hamburgu.

ШТЕТА, ШТЕТА! Ласло Ђере испустио Зверева у великом АТП финалу

FOTO: Tanjug/AP

On je kao 57. sa ATP liste za trofej igrao protiv 19. tenisera sveta, Aleksandera Zvereva koji je, kao domaći takmičar, ulogu favorita i opravdao - rezultat je na kraju glasio 7:5, 6:3.

Izuzetno je čitave sedmice igrao momak iz  Sente koji je, podsetimo, eliminisao i branioca titule i trećeg nosioca, Lorenca Musetija, a imao je "u šaci" i Zvereva, u prvom segmentu meča.

Pri vođstvu od 5:4, na servise Nemca naš reprezentativac je vodio sa 15:40, i, uz te dve, došao do još dve set lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Zverev je bio bolji u "ratu nerava", pa je na kraju sopstvenim brejkom i osvojio uvodnu deonicu.

U drugoj se najveća borba vodila na Đereove servise pri vođstvu njegovog suparnika od 2:1, a kako je favorit tada napravio brejk, time je i napravio odlučujući korak ka trijumfu.

On mu je doneo 20. titulu na ATP turneji, a prvu u Hamburgu, i to u prvom finalu još od povrede skočnog zgloba na Rolan Garosu 2022. godine.

Koliko je Laslo Đere zaradio u Hamburgu?

Sam plasman u finale Đereu je doneo 184.285 evra (pre plaćanja poreza u Nemačkoj) i 300 ATP bodova, a pehar "donosi" i 500 bodova, ali i 342.500 evra.

Laslo Đere - finala i ATP titule

Laslo Đere je peti put u karijeri igrao u ATP finalu, a do ovog nastupa dva je dobio i dva izgubio. Poražen je bio 2021. u Kaljariju i 2022. u Vinston-Salemu, sada i u Hamburgu, a pehare je podizao 2019. u Rio de Žaneiru i 2020. na Sardiniji.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)