PENZIONISAO SE ARGENTINSKI TENISER: Mnogi će ga pamtiti po izjavi u kom je poredio njegov i Đokovićev smeštaj na Australijan openu

Novosti online

16. 09. 2023. u 14:05

Nekadašnji 20. teniser sveta, Argentinac Gvido Pelja, objavio je da završa profesionalnu tenisku karijeru u 33. godini života, a mnogi će ga pamtiti po izjavi na Australijan openu u kom je pomenuo i Novaka Đokovića.

ПЕНЗИОНИСАО СЕ АРГЕНТИНСКИ ТЕНИСЕР: Многи ће га памтити по изјави у ком је поредио његов и Ђоковићев смештај на Аустралијан опену

Foto: EPA

- Sa ogromnom mešavinom osećanja i velikim olakšanjem mogu da kažem da sam odlučio da stavim tačku na svoju karijeru profesionalnog tenisera. Bilo je to neverovatno putovanje, sa mnogo lepih stvari koje su mi omogućile da proživim trenutke koji ne mogu svi i za to ću mu biti večno zahvalan. Želim da se zahvalim svojoj porodici koja je uvek bila uz mene i od prvog trenutka - rekao je Pelja.

Argentinca će mnogi pamtiti i po onoj čuvenoj izjavi kada je u pitanju Novak Đoković, odnosno mkada se žalio na smeštaj u karantinu pred Australijan open.

- Balkon Novaka Đokovića je veći od mog smeštaja. Kada budem napustio sobu, jedini cilj mi je da se ne povredim. Znali smo odmah šta je protokol i šta će se desiti. Očekivao sam nekoga poput Rafaela Nadala ili Dominika Tima da se takođe oglase, da deluju na neki način. Ne možete u ovim uslovima da igrate na najvećem nivou. Veoma sam iznenađen ćutanjem Rafaela Nadala i Dominika Tima. Oni su u Adelejdu, mi u Melburnu. Đoković je, ako ništa, bar pokazao namere da pomogne. Ovde je onaj koji organizuje turnir bio vrlo jasan. Njih zanimaju tri igrača, oni imaju poseban karantin u Adelejdu. Zašto ste nas doveli ovde na turnir. - rekao je Pelja.

Argentinac je tokom karijere osvojio jednu titulu, a to je bilo u Sao Paulu 2019. godine.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana