''NAJBOLJI SVIH VREMENA - ĐOKOVIĆ, NAJVEĆI - FEDERER'' Teniski stručnjaci o GOAT trci

Novosti online

29. 09. 2023. u 13:43

Poznati teniski stručnjaci i bivši teniseri Tim Henman, Majk Brajan i Mats Vilander razgovarali su na temu ko je najbolji igrač svih vremena.

НАЈБОЉИ СВИХ ВРЕМЕНА - ЂОКОВИЋ, НАЈВЕЋИ - ФЕДЕРЕР Тениски стручњаци о ГОАТ трци

FOTO: EPA

Oni sugerišu da bi Federer zbog svog uticaja na tenis, stila igre i broja navijača, trebalo da bude ispred svojih rivala.

- Imate dve različite konverzacije koje se vode na temu najvećeg igrača ili najboljeg igrača, tu se dolazi do brojki i Đoković je najbolji po tome. Ako pričate o uticaju i popularnosti, tu je sve jasno, niko ne sumnja da je Federer najpopularniji koji je ikad bio u ovom sportu. Generalno, Đoković je najbolji po brojkama, ali će mnogi i dalje izabrati Federera zbog njegovog doprinosa igri na mnogim nivoima - smatra Henman.

Mats Vilander je dao svoje viđenje na pomenutu temu.

- Svi znate da ne volim da kažem ko je GOAT, jer najveći svih vremena je jedna stvar, ali najbolji, tu titulu bismo sada dali Đokoviću. Najveći svih vremena, to bih dao Federeru jer on je taj koji tenis donosi na svačiji TV. Biće interesantno videti šta će Federer raditi ubuduće, hoće li biti deo tenisa kao što smo mi sada u medijima. Hoće li biti u trenerskom poslu? Ima menadžersku kompaniju i uključen je u proizvodnju opreme, ali voleo bih da ga čujem kako komentariše, čisto da čujem šta ima da kaže, to bi bilo sjajno. Bilo je tužno kad je rešio da se povuče, to je bio najtužniji momenat kom sam svedočio u profesionalnom tenisu. On je sjajan momak, klasa, dobar je sa svima - dodao je Mats Vilander.

Majk Brajen, bivši broj jedan u dublu, saglasan je da je Federer ispred svih.

- Sva trojica su veliki šampioni, ali za mene, Federer je na vrhu. Tih godina kada je dominirao, jedva da je izgubio poneki meč. On je najopušteniji u svlačionici. Pre finala Vimbldona smeje se kao da je nedeljom po podne u parku. Kada se sve sabere, ko zna ko će imati sve rekorde. To će verovatno biti Đoković, ali će Rodžer oduvek imati posebno mesto u mom srcu - zaključio je američki teniser.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!