GLEDAM TENIS KAD MI DECA DOZVOLE: Federer uživa u penziji bez belog sporta

Novosti online

14. 10. 2023. u 21:50

PENZIJA u koju je otišao teniski as Rodžer Federer pre 13 meseci i te kako mu prija. Otkrio je Švajcarac šta mu glavna preokupacija i zanimacija dok je uživa u zasluženom odmoru nakon izuzetno bogate 24-godišnje karijere.

ГЛЕДАМ ТЕНИС КАД МИ ДЕЦА ДОЗВОЛЕ: Федерер ужива у пензији без белог спорта

EPA/EFE

Mnogi bivši igrači prekinu sve veze sa sportom kojim su se bavili, međutim, Rodžer voli da isprati dešavanja u tenisu.

- Gotovo svakodnevno pratim rezultate. Volim da vidim šta se događa. Uglavnom gledam najzanimljivije detalje na "Jutjubu". Teško mi je da gledam cele mečeve, jer nemam vremena. Sa decom i svime ostalim što mi se dešava, veoma je teško reći, danas ću gledati taj i taj meč - otkrio je Federer u Šangaju gde je stigao da primi nagradu za ikonu sporta.

Zanimljivo, rekorder sa osam kruna na Vimbldonu, nije gledao letos finale između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza na centralnom terenu Ol Ingland kluba, u kojem je Španac slavio sa 3:2.

- Video sam detalje sa finala, samo nekoliko gemova, jer sam ceo dan jurio sa decom. U jednom trenutku sam seo i pogledao nekoliko gemova. Naravno da sam bio radoznao, proveravao sam rezultate sa vremena na vreme, ali nisam mogao da sedim pred TV ekranom. Drago mi je da je finale bilo veličanstveno - konstatovao je Federer.

Teretana četiri puta nedeljno

IAKO je postao porodičan čovek, osvajač 20 grend slem titula, pazi na svoje telo i trenira čak i više nego dok je bio na terenu.

- Cilj mi je da idem u teretanu četiri puta redovno i ne mogu da poverujem da sam to počeo da radim. Baš pred prošlogodišnji Lejver kup, na kome sam se oprostio od tenisa, kupio sam i neke sprave da ih imam kod kuće. I meni je malo čudno da sam počeo da koristim teretanu sada kada više ne igram - kaže je Federer.

Želja da još jednom oseti teren makar kao profesionalac ne postoji za Švajcarca.

- Srećan sam penzioner. Ne postoji šansa da se vratim. Uživao sam na turu, rekao bih da sam uzeo taj limun i iscedio ga do poslednje kapi. Dao sam sve od sebe, ništa nije ostalo. Sada sam samo navijač. Imao sam zaista neverovatno putovanje. Naravno da mi nedostaju ovakvi momenti, ali je počelo neko novo poglavlje za mene. Sada više igram tenis sa decom. Možda jednog dana baš ovde u Šangaju zaigram na nekoj egzbiciciji - podvukao je Federer.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!