NOVAK NAPUNIO BATERIJE: Odmor mi je bio potreban!

Pitali su novinari Novaka Đokovića da li je, možda, napravio previše dugu pauzu, pred pariski masters, ali Novak navodi da je spreman.

НОВАК НАПУНИО БАТЕРИЈЕ: Одмор ми је био потребан!

Foto: Goran Čvorović

- Govori se o opasnostima koje donosi neigranje više nedelja. Svestan sam toga. Ali imam mnogo iskustva na ovom nivou. Potrebno je vreme da se pokrenete, da se "upale motori", da zaista osećate lopticu. To mi se i dogodilo u prvom setu prvog meča. Znam da uvek mogu da igram bolje, ali uzimajući sve u obzir, bilo je odlično – istakao je.

Objasnio je i zašto se toliko dugo odmarao:

- Iskreno, bilo je neophodno. Potrošio sam mnogo energije tokom leta. Ostvario sam sjajne rezultate, ali sam onda morao da se odmorim, da bih mogao da igram najbolji tenis na kraju sezone.

Osvrnuo se s tim u vezi još jednom na prethodni meč.

- Normalno je očekivati da je, posle pet-šest nedelja bez zvaničnog meča, potrebno malo vremena da se uđe u ritam. Ali, mislim da sam drugi set odigrao odlično. Čitao sam protivnikov servis, naterao sam ga da odigra neke nezgodne lopte. Sve u svemu, moram da budem zadovoljan, uzimajući u obzir količinu mečeva bez zvaničnog turnira. Zadovoljan sam, idemo dalje, nadam se da će nivo igre i tenisa da se povećava iz dana u dan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo