OVO JE IDEALAN FORMAT DEJVIS KUPA: Đoković izneo revolucionaran predlog Špancima

N. Rašić

23. 11. 2023. u 12:00

NOVAK Đoković, neumoran sa 36 godina, danas će predvoditi Srbiju protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Dejvis kupa. Najbolji teniser planete glavna je tema u tamošnjim medijima.

ОВО ЈЕ ИДЕАЛАН ФОРМАТ ДЕЈВИС КУПА: Ђоковић изнео револуционаран предлог Шпанцима

Foto: Tanjug

Na početku razgovora za "AS" Đoković je otkrio na kakav je prijem naišao u Malagi.

- Dolazim na Kosta del Sol deset-petnaest godina. Zaista uživam u ovom prelepom delu Španije. To je jedna od najboljih klima koje možete imati. Zimi, kada je hladno i snežno u ostatku Evrope, ovde možete igrati tenis na otvorenom. Neverovatno je to što ću moći da igram po prvi put zvanični meč ovde. Biće ovo sjajna nedelja, imamo velika očekivanja i nadamo se da ćemo ih ispuniti.

Upitan je Novak da li razmišlja o tome da se preseli u Malagu nakon odlaska u tenisku penziju?

- Ne znam. Trenutno bih rekao ne, ali nikad se ne zna. Videćemo šta budućnost nosi.

Mnogo se govori o Dejvis kup formatu. Otkrio je reprezentativac Srbije šta je po njemu idealno rešenje za takmičenje nacionalnih timova.

- Lično mislim da bi najbolji format bio nešto između starog i ovog. Mislim da neigranje u Srbiji dugi niz godina nije idealno. Igranje tamo koristi našem savezu i mladim igračima. Nemam na umu savršen format, bilo bi dobro da o tome razgovaramo. Ali sa igračima, timovima... Svako treba da ima svoj glas. Mi smo sastavni deo takmičenja i mogli bismo da pružimo vredne informacije. Španija igra kod kuće četiri-pet godina, predugo je. Ovo je globalno takmičenje i možda bar od polufinala treba da se igra i kod kuće i u gostima.

Dve glavne teme među igračima su različite vrste loptica, kao i preobiman kalendar takmičenja.

- Bilo je mnogo diskusija o efektima različitih lopti. Neko mi je rekao da je po povredama ovo jako loša godina u odnosu na druge. Potpuno se slažem da o tome treba razgovarati. Spomenuo sam to u Parizu Gaudenciju (Andrea, predsednik ATP-a) i oni razmišljaju o različitim opcijama da poboljšaju ovaj aspekt kako bi manje igrača bilo povređeno. U vezi sa kalendarom, takođe je bilo dosta kritika igrača. To je nešto što treba da se reši. Postoje različiti organi ili interesi. Televizije odlučuju, u dobru i zlu.

Otkrio je Špancima Novak i čime planira da se bavi nakon odlaska u penziju.

- Nije me briga za taj period. Kao što kažete, imam neke poslove, ali i porodicu, decu i najviše bih voleo da im posvetim svoje vreme. Već igram manje turnira tokom sezone, pokušavajući da im budem na raspolaganju što je više moguće. Želim da budem dobar otac i dobar muž, da dozvolim svojoj deci da rade nešto što vole i da budem tu da ih podržim u tome. Dakle, da, ima mnogo stvari. Ali trenutno imam podršku svoje porodice da nastavim da se takmičim. Ne znam koliko ću još to raditi, ali za sada uživam.

Saudijska Arabija mogla bi da ima relevantnu ulogu u tenisu u narednim godinama...

- Mislim da će biti uključeni, u stvari već jesu u određenoj meri. Domaćini su NextGen finala, a prošle godine su organizovali sjajan događaj sa vrhunskim igračima. Gledajte, to je neizbežno, to će se dogoditi. To je snažna i rastuća ekonomija. Oni vole sport i žele da ulažu, pa će tenis biti deo toga. Kako? Videćemo, zaključio je Novak.

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU