DEJVIS KUP RADOST! Miomir Kecmanović doneo Srbiji prednost protiv Velike Britanije, Đoković na potezu

Novosti online

23. 11. 2023. u 20:29

SRBIJA je došla na korak od polufinala Dejvis kupa zahvaljujući Miomiru Kecmanoviću koji je posle velike borbe pobedio Džeka Drejpera sa 7:6(2), 7:6(6). Sada je na potezu Novak Đoković koji bi trijumfom nad Kameronom Norijem odveo "orlove" među četiri najbolje selekcije.

ДЕЈВИС КУП РАДОСТ! Миомир Кецмановић донео Србији предност против Велике Британије, Ђоковић на потезу

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta će protiv 18. na ATP listi u drugom meču dana pokušati da opravda ulogu favorita, što bi značilo da je naša reprezenatacija u polufinalu.

Sjajan meč odigrao je 55. igrač planete i nije dozvolio bilo kakvo iznenađenje. Od početka susreta je delovao kao umetnik koji se latio reketa i loptice i počeo da crta po tvrdoj podlozi u Malagi. Ovo je verovatno bio i najbolji duel u dosadašnjem toku ovog reprezentativnog teniskog takmiečnja.

Odlično je servirao, igrao forhend i bekhend, sve je kao sat funkcionisalo u Mišinoj igri. To najbolje može da se vidi u tome da rivalu nije dozvolio nijednu priliku za brejk. On je sa druge strane u dva navrata tokom prvog seta imao po dve brejk lopte koje nije uspeo da iskoristi, pa je taj-brejk morao da odluči uvodni segment.

Taj 13. gem je takođe odigrao veoma dobro Kecmanović, istina dobio je od Drejpera dva poklona u vidu dve duple servis greške. Izgubio je samo dva poena i to je bio znak da je prvi set gotov.

Nastavio je Srbina u istom ritmu i u drugom setu, Britanac je sve više grešio, ali brejk prilika nije bilo. U tri vezana gema rivala naš teniser je bio u dobroj situaciji da oduzme servis rivalu, no momak iz Satona je uvek pronalazio način da se izvuče iz neprijatnih situacija na terenu.

Baš kao i u prvom setu i u drugom je morao da se igra taj-brejk. Počeo ga je bolje Drejper pošto je poveo sa 0:2, usledila je serija od pet poena za Mišu, potom je došao do prve meč lopte koju nije iskoristio. Ipak jeste drugu i uspeo je da donese veliku pobedu našoj selekciji.

Podsetimo, ukoliko Đoković pobedi Norija u drugom meču Srbija će biti u polufinalu, pa meč u dublu neće imati rezultatski značaj.

Drugi set: Kecmanović - Drejper 7:6(2), 7:6(6)

7:6 - Bravo, Miomire! Kecmanović je dobio i ovaj taj-brejk i doveo je Srbiju na korak od polufinala Dejvis kupa. Vodio je 5:2, potom imao i meč loptu na 6:5 koju nije iskorisio. Ipak, jeste sledeću koja mu je donela trijumf.

6:6 - Isto kao i Drejper i Kecmanović je uspeo da obezbedi 13. gem, pa će on i sada odlučiti ko će biti pobednik drugog segmenta.

5:6 - Devetim asom u meču Drejper je obezbedio taj-brejk drugog seta. Možda i najbolji meč u sezoni igra 21-godišnji momak iz Satona.

5:5 - Evo i jednog gema sa nulom i on je pripao srpskom igraču. Ostaje da se vidi da li fantastičnu igru Miomir može da kruniše brejkom.

4:5 - Neverovatan tenis u Malagi. Sevaju snažni udarci, taktička nadmudrivanja na obe strane, ali brejka još uvek nema. Sada će Kecmanović prvi put na meču servirati da ostane u setu.

4:4 - Drajv volej, pa as i kraj osmog gema. Vrlo sigurno i kvalitetno igra reprezentativac naše zemlje od početka meča koji je sada prebacio pritisak na protivnika.

3:4 - Nije uspeo Kecmanović da dođe do brejk lopte, iako je vodio sa 15:30. Opet se spasao Džek i još uvek ne posustaje.

3:3 - Još jedan odličan gem je odigrao Miša! Izgubio je samo jedan poen. Od početka meča je konstantan Srbin i za sada je bliži trijufmu.

2:3 - Bilo je neprijatno za Britanca, pošto je Srbin imao 0:30. Ipak, našao je opet način da se izvuče iz nezgodne situacije 60. na ATP listi.

Džek Drejper/FOTO: Tanjug/AP

2:2 - Sevnuo je forhend iz desnice Miomira Kecmanovića za kraj četvrtog gema drugog seta. I dalje veoma dobro na terenu izgleda 55. igrač planete.

1:2 - Ne predaje se mladi Britanac iako je u rezultatskom zaostatku. Po drugi put je poveo u drugom delu meča. Opet je asom završio gem.

1:1 - Nije gubitak prvog seta pokolebao Drejpera, dobio je lako uvodni gem u drugom setu. Ipak, uzvratio je Miomir odmah i nastavio u istom ritmu kao i u prvom segmentu ovog sjajnog susreta.

Prvi set: Kecmanović - Drejper 7:6(2)

7:6 - Dobio je Kecmanović zasluženo prvi set. Dve duple servis greške je napravio Drejper u taj-brejku i tako dao dva poklon poena Srbinu koji je to iskoristio i načinio veliki korak ka pobedi i vođstvu u ovom polufinalu. Inače, u 13. gemu je Miša rivalu prepustio samo dva poena.

Miomir Kecmanović/FOTO: Tanjug/AP

6:6 - Taj-brejk će odlučiti prvi set, a Džek ga je obezbedio šestom asom. Odličan prvi set odigrali su 55. i 60. na ATP listi.

6:5 - Dobar gem je odigrao Srbin, nije klonuo duhom nakon dve propuštene prilike da osvoji prvi set. Opet je prebacio pritisak na protivnika.

5:5 - Iz veoma teške situacije se izvukao Britanac. Imao je Miša dve brejk lopte i nije ih iskoristio, Drejper je prvu spasao drop šotom, a drugu posle neverovatne razmene. Čudo je zaista kako se izvukao momak iz Satona.

5:4 - Značilo je Kecmanoviću da dobije lak gem, rivalu nije prepustio nijedan poen. Sada je pritisak na Drejperu koji mora prvi put da servira da da ostane u setu.

4:4 - Strašan meč igraju Miomir i Džek, možda i najbolji u dosadašnjem toku Dejvis kupa. Uspeo je Beograđanin prvi da dođe do prilika za brejk. Ipak, tada je 21-godišnjaku servis pritekao u pomoć i na taj način se izvukao iz neprijatne situacije. Vredi istaći i da je ovom gemu odigran poen u kome je bilo 30 udaraca i pripao je Britancu.

4:3 - Nestvaran volej na 30:30 odigrao je Kecmanović, sjajno je uštopovao lopticu koja je imala neverovatan efe da rival nije uspeo da je stigne. Potom je Miša prvim asom okončao gem. Vredi reći da je malo falilo Drejperu da dođe do dve brejk lopte, ali je kod 15:30 mreža bila saveznik srpskom reprezentativcu.

Miomir Kecmanović/FOTO: Tanjug/AP

3:3 - Dobro forhend služi 60. igrača planete, tim udarcem je već upisao šest direktnih poena. Gemovi prolaze brzo za sada zbog toga što oba igrača dobro serviraju.

3:2 - Veoma dobar meč igraju obojica na startu. Kecmanović je drugi put gem počeo sa 0:15, no u oba navrata je ostatak odigrao sjajno i za sada teniseri čuvaju servis.

2:2 - Bio je ovo gem u kome je bilo prilike da se igra na servis Britanca. Odmah se videlo da to više odgovara srpskom teniseru koji je bolji kad se uđe u razmenu. Igralo se na razliku, ipak nije bilo brejk prilika, pa je Džek uspeo opet da izjedanči.

2:1 - Odlično servira i Kecmanović, nema asova kao rival, no ubacuje prvi servis i 55. igrač sveta je bez problema dobio još jedan gem.

1:1 - Jedan od najačih aduta mladog Britanca je servis i to je pokazao već u prvom servis gemu. Vezao je tri asa i jedan lak poen. Vrlo brzo je momak iz Satona pokazao kakav talenat i kvalitet poseduje.

Džek Drejper/FOTO: Tanjug/AP

1:0 - Miša je prvi servirao i sigurno je počeo meč. Krenuo je Drejper sjajnom bekhend dijagonalom, ali srpski teniser je odlično odservirao u nastavku gema i uspeo je da stekne početnu prednost.

18.16 - Dobra atmosfera je u hali u Malagi. Nadamo se da će Srbija biti poslednji polufinalista Dejvis kupa.

18.00 - U drugom meču za Srbiju će igrati Novak Đoković, kome će rival biti Kameron Nori. Najbolji igrač sveta je odradio zagrevanje pred taj duel, iako neće baš ubrzo biti na terenu.

 

Uoči meča:

Kako propozicije nalažu, na terenu će se prvo naći "druge table" (slabije rangirani igrači). Za "orlove" će na terenu prvi naći Miomir Kecmanović (55. na ATP listi) i Džek Drejper (60. na ATP listi).

Njih dvojica su do sada odigrali jedan meč. To je bilo ove sezone na šljaci u Lionu kada je slavio Britanac sa 6:4, 7:5.

Možda je selektor Viktor Troicki malo iznenadio da Kecmanovića pošalje na teren, s obzirom na to da je dobro u finišu sezone igrao Laslo Đere. Ipak, ne treba sumnjati u odluku koju je doneo, kao i kvalitet koji poseduje srpski teniser.

U drugom meču u singlu na terenu će biti Novak Đoković i Kameron Nori. Ukoliko bude bilo potrebe, za kraj će na programu biti dubl.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!