"NOVAK ĐOKOVIĆ JE POSEBNA LIGA": Kakve reči Janika Sinera o najboljem svih vremena

Novosti online

29. 01. 2024. u 09:09

ITALIJANSKI teniser Janik Siner sumirao je utiske posle osvajanja prvog grend slema u sezoni.

НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ ПОСЕБНА ЛИГА: Какве речи Јаника Синера о најбољем свих времена

Foto: AP

- Osvajanje prvog grend slema ovde u meni je izazvalo neverovatna osećanja, ali već od danas se vraćamo režimu dan-po-dan - rekao je Siner.

Italijan se tradicionalno fotografisao sa peharom u čuvenoj Kraljevskoj botaničkoj bašti u Melburnu. On je u polufinalu eliminisao Novaka Đokovića, koji je branio trofej, pa u finalu Danila Medvedeva, posle preokreta, jer je bio u minusu dva seta. 

- Novak je posebna liga u odnosu na mene, a ja sam izuzetno srećan i sa ovim jednim - kazao je Siner, i još jednom pokazao koliko se divi Srbinu i oduševio navijače prvog tenisera sveta. 

Osvrnuo se i na novo rivalstvo u tenisu koje se rađa sa Karlosom Alkarazom.

- Alkaraz i ja smo veliki rivali na terenu, a prijatelji van njega, i taj odnos pomaže obojici da se dalje razvijamo. Pored nas ima puno mladih igrača koji su veoma konkurentni i biće veoma zanimljivo pratiti smer u kome će se tenis razvijati.

Mogao da postane i fudbaler.

- Do 13. godine sam trenirao paralelno fudbal, tenis i skijanje - pa su onda otpali fudbal kao timski sport i skijanje kao sport u kome ne smete da napravite grešku. Tenis podnosi greške, a u mentalnom smislu omogućava da kreativno razmišljate o tome kako da se postavite prema izazovima. I roditelji su me podržali u mom izboru  - otkrio je novi šampion Australijan opena.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave