ŠEST KRALJEVA U RIJADU: Arapi okupljaju najveće teniske asove

Đ. S.

06. 02. 2024. u 14:07

NA fudbal su se obrušili munjevitom brzinom i letos dokazali da para i dalje vrti gde burgija neće. Sada je za bogate Arape, na redu i tenis. Doduše, još uvek na egzibicionom nivou budući da će u oktobru 2024. u Rijadu biti održano takmičenje pod nazivom "Slem šest kraljeva". Na njemu će učestvovati Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Janik Siner, Rafael Nadal i Holger Rune.

ШЕСТ КРАЉЕВА У РИЈАДУ: Арапи окупљају највеће тениске асове

FOTO: Tanjug/AP

Od petorice pomenutih, samo Rune još nema grend slem titulu u ličnoj kolekciji, ali mladi Danac važi za nekog kome se predviđa blistava budućnost u "belom" sportu, a svrstavanje u ovakvo društvo, još jedna je naznaka takvog ishoda.

Od učesnika takmičenja, Đoković je neprevaziđen sa 24 grend slem titule, prati ga Nadal sa 22, Alkarazi ima dve, dok su Siner i Medvedev za sada na "koti" jedan.

Još nije poznat tačan datumi tok takmičenja u Rijadu, kao ni sistem turnira koji će ima egzibicioni značaj. Prema trenutnom rasporedu, u oktobru su na programu dva mastersa iz serije 1000 - Šangaj (od 30. septembra do 7. oktobra) i Pariz (od 26. oktobra do 3. novembra), ali ima lufta između dva takmičenja da se uglavi kratka poseta Persijskom zalivu.

Đoković je slično iskustvo imao i krajem prošle godine u Rijadu gde je igrao egzibicioni meč protiv Karlosa Alkaraza, dok je Rafael Nadal, nedavno postao teniski ambasador Saudijske Arabije u kojoj će otvoriti i sopstvenu akademiju.

- Gde god pogledate u Saudijskoj Arabiji vidite napredak i progres i želeo bih da budem deo toga. Nastavljam da igram tenis jer volim ovu igru. Ali, pored toga želim da pomognem razvoju tenisa širom sveta, a ovde vidim veliki potencjial - istakao je Nadal nedavno.

Takođe, u Džedi se od prošle godine odigrava završni masters za mlade tenisere, takozvani "Nekst džen" turnir, a sve više se i pričao i o izmeštanju ženskog VTA finala u Saudijsku Arabiju nakon prošlogodišnjih problema sa Meksikom.

Haland: Novak mi je sportski heroj

KADA je bio mlađi, Erling Haland je za idole imao Serhija Aguera, Zlatana Ibrahimovića i Zinedina Zidana, a sada kada je jedan od najboljih fudbalera sveta, ugleda se na Novaka Đokovića. Norvežanin je to istakao u zvaničnom podkastu Mančester sitija gde je dobio pitanje sa društvenih mreža: Ko su mu sportski heroji van fudbala?

- Volim Đokovića. Mislim da je dobar i da je svoj. Ono što je postigao je neverovatno. Došao je niotkuda iz svoje zemlje. Biram Đokovića - poručio je Haland.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!