ĐOKOVIĆ MU NE IZLAZI IZ MISLI! Karlos Alkaraz u Buenos Ajresu pričao o Noletu, Igrama u Parizu...

Đ. S.

13. 02. 2024. u 21:46

I KAD ne igra, konkurencija mu je u mislima. Naročito rekordi koje stremi da u budućnosti obori. Karlos Alkaraz, stigao je u Buenos Ajres gde će tokom naredne nedelji pokušati da odbranu titulu osvojenu lane, a uoči početka turnira, dao je intervju za lokalne medije u kojem je pričao o rivalstvima na ATP turu, ali i o planovima u 2024. i istakao da mu je zlato na OI ove godine u samom vrhu potencijalnih dostignuća koje želi da ostvari.

ЂОКОВИЋ МУ НЕ ИЗЛАЗИ ИЗ МИСЛИ! Карлос Алкараз у Буенос Ајресу причао о Нолету, Играма у Паризу...

FOTO: Tanjug/AP

- Da, mislim da su Đoković i Siner rivali koje treba pobediti u ovom trenutku. Nema sumnje kod mene, kao i kod svih ostalih. Zverev je takođe bolji od mene u međusobnim duelima, on je protivnik koji mi je često u mislima. Ali, verujem da su Đoković i Siner na vrhu trenutno. I dalje mislim o Noletovih 24.Volim da sam ambiciozan, da sanjam velike snove, a videćemo dokle ću dogurati: da li do pet, možda ostanem na dva, ali neminovno mislim o tome - istakao je Alkaraz.

Nadal, Marej dva puta, Zverev...

NASTUP u na Igrama u Parizu, biće prvi za Karlosa Alkaraza na najvećoj svetskoj smotri. Sa druge strane, Novak Đoković će peti put jurišati na zlatno medalju, jedino dostignuće koje mu nedostaje. Otkako je srpski teniser prvi put nastupio na OI u Pekingu 2008, zlata su išla u ruke Rafaelu Nadalu (2008), dva puta Endiju Mareju (2012. i 2016), dok je u Tokiju 2021., Novakov dželat Aleksandar Zverev na kraju završio na tronu.

I Alkarazu je, kao i Novaku, 2024. podređena osvajanju zlatne medalje u Parizu. Mesec dana pred Igre, igraće u prestonici Francuske na Rolan Garosu, a na pitanje koji bi trofej radije osvojio, Španac nema dilemu:

- Rekao bih Olimpijske igre. Za mene je to san, da donesem medalju svojoj zemlji. Ove godine, ako mi date da biram, uzimam olimpijsko zlato. Neću da vas lažem, želim oba (smeh) - rekao je Alkaraz

Posle osvajanja Vimbldona, za Španca je nastupio sušan period bez ijednog trofeja. Nada se Karlitos da će u glavnom gradu Argentine post biti prekinut, a prvi prepreka na tom putu, biće mu bolji iz duela Huana Pabla Variljasa i Kamila Uga Karabeljija (sinoć).

- Bila je to sjajna godina kada poslednji put igrao ovde. Mnogo stvari se desilo. Moj nivo tenisa je dobar, osećam samopouzdanje. Igrao sam dobar tenis u Australiji, osećam se dobro fizički - podvukao je Alkaraz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona