KADA ĆE NOVAK ĐOKOVIĆ OPET NA TEREN? Do Rolan Garosa dva putića - potpuno različita

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

14. 04. 2024. u 22:05

NISU navikli oni koji navijaju za Novaka Đokovića da do aprila meseca nema nijednu titulu. To je slučaj ove godine, ali Srbin ne krije da mu je cilj da u najboljoj formi bude na Rolan Garosu. Dva velika turnira se igraju pre početka drugog grend slema i to je odlična prilika da se prvi teniser sveta pripremi za Pariz.

КАДА ЋЕ НОВАК ЂОКОВИЋ OPET НА ТЕРЕН? До Ролан Гароса два путића - потпуно различита

Tanjug/AP

Nole je u subotu izgubio u polufinalu Monte Karla od Kaspera Ruda. Nema previše vremena za analizu, jer ubrzo slede mastersi u Madridu (24. april - 5. maj) i Rimu (8. maj - 19. maj). Ostaje da se vidi gde će pre nadmetanja u Francuskoj nastupiti osvajač 40 titula sa turnira iz serije 1000.

Znao je Đoković poslednjih godina da sa titulom dođe na Rolan Garos, a onda ne osvoji trofej u "Bulonjskoj šumi", ali isto tako je bilo situacija kada je bez pehara stizao u Pariz i potom išao do samog kraja.

Takav slučaj desio se prošle godine. Novak je propustio turnir u Španiji, igrao je u Italiji gde je u četvrtfinalu izgubio od Runea. On je potom uspeo da dođe do titule na drugom grend slemu u sezoni.

Što se tiče 2022. godine, Srbin je u polufinalu Madrida izgubio od Karlosa Alkaraza, a onda osvojio Rim savladaši Stefanosa Cicipasa. Ipak, to nije bilo dovoljno za pehar na Rolan Garosu, pošto ga je u četvrtfinalu zaustavio Rafael Nadal.

Bilo kako bilo, ova sezona za sada nije onakva kakvu je očekivao Đoković. Do sada je odigrao tri turnira, na dva je stigao do polufinala (Australijan open i Monte Karlo), a u Indijan Velsu je zaustavljen u trećem kolu. Jasno je da sve ovo ne mora ništa da znači, pošto je Nole pokazao mnogo puta da je najbolji onda kada to najviše treba.

Najbolji teniser sveta je do sada tri puta osvajao Madrid, dok je u Rimu pet puta pehar završavao u njegovim rukama.

Podsetimo, Rolan Garos na programu je od 26. maja do 9. juna, a srpski as brani titulu pošto je u finalu prošle godine pobedio Kaspera Ruda.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)