SVETSKA VEST DANA! Rusi dobili dozvolu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu

Novosti online

16. 04. 2024. u 09:16

Teniseri Rusije i Belorusije moći će da se takmiče na Olimpijskim igrama 2024. bez obaveze da igraju za nacionalni tim, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF).

СВЕТСКА ВЕСТ ДАНА! Руси добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу

FOTO: Tanjug/AP

- Međunarodni olimpijski komitet i Međunarodni paraolimpijski komitet dozvoliće kvalifikovanim sportistima sa ruskim i beloruskim pasošima da učestvuju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. kao pojedinačni neutralni sportisti (AIN) i na Paraolimpijskim igrama kao neutralni paraolimpijski sportisti (NPA) - navodi se na sajtu ITF.

U saopštenju se dodaje da će teniserima iz ovih zemalja biti dozvoljeno da učestvuju na olimpijskim i paraolimpijskim teniskim takmičenjima u individualnom i neutralnom svojstvu pod uslovom da budu u skladu sa principima MOK AIN i principima Upravnog odbora Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (IPC).

FOTO: Tanjug/AP

 

- Neutralni sportisti će morati da ispune principe selekcije i uslove podobnosti navedene u važećim pravilima ITF-a - navodi se u saopštenju.

ITF napominje da će konačne liste tenisera za nastup na Olimpijskim igrama 2024. dostaviti Međunarodnom olimpijskom komitetu.

Biro MOK-a, koji razmatra prijem „neutralnih“ sportista, mora da utvrdi da li sportisti na ITF listi ispunjavaju kriterijume neutralnosti pre nego što im dozvoli da se takmiče na Olimpijskim igrama.

FOTO: Tanjug/AP

 

- Odluka ITF-a je u skladu sa odlukom većine međunarodnih federacija u vezi sa pojedinačnim takmičenjima i sportistima koji učestvuju na Igrama u Parizu 2024. ovog leta - napominje se u saopštenju.

BONUS VIDEO ĐOKOVIĆ: Niki je ujedinio dve nacije! Pilić: Želim da te Srbi vole kao Argentinci Maradonu!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (2)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?