ŠTA URADI RUS?! Andrej Rubljov opet šokirao publiku (VIDEO)

Novosti online

28. 04. 2024. u 16:11

Dok se Novak Đoković sprema za nove teniske izazove, tragajući za načinom kako da se konačno u 2024. domogne finala i titula, jer nije uobičajeno da prođe i april a da je on bez trofeja, njegov kolega iz Rusije Andrej Rubljov konačno prestaje da se pita "mogu li ja ikoga više da pobedim?!"

ШТА УРАДИ РУС?! Андреј Рубљов опет шокирао публику (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Rubljov je takmičarsku 2023. završio kao peti na ATP listi sa 4.805 bodova.

Sada je osmi sa 3.830, što i ne čudi jer je Rus upao u seriju očajnih rezultata (nastavljajući da besni, mada ne onoliko kao u slučajevima samopovređivanja reketom kada mu nije išlo).

Činilo se da ga i u Madridu čeka rana eliminacija, jer je u taj-brejku prvog seta gubio sa 0:5 od Španca Alehandra Davidoviča Fokine.

Besneo je i tada, doduše, "samo" urličući...

... a onda je ne samo "stigao" rivala, već je potom spasao i pet set lopti, pa na kraju trijumfovao sa 7:6(10), 6:4 i plasirao se među 16 najboljih u Madridu.

"Bilo me je briga za sve!" - Andrej Rubljov o crnoj seriji i preokretu protiv Fokine

Otkako se drao na linijskog sudiju u Dubaiju, zbog čega je izbačen sa turnira, teniser na koga je Rusija umela i te kako da bude ponosna, a koji je Novaka Đokovića pobeđivao i u Beogradu - odigrao je pet mečeva i dobio samo jedan do dolaska u Madrid.

A u španskoj prestonici, posle četiri uzastopna poraza, ostvario je dve pobede.

- O, osećaj je sjajan! Nisam odavno imao takvu seriju pobeda - rekao je uz osmeh, dodajući: - Baš dugo se nešto tako nije desilo, videćemo dokle ću dogurati.

Sledeći rival mu je Talon Grikspor, koji se pobrinuo za jedno od dva nedeljna iznenađenja na mastersu u Madridu, no - Rus je imao još nešto zanimljivo da kaže.

Priznao je, prilično šokantno, da je već bio digao ruke kada je gubio sa pet razlike u taj-brejku.

- Ne znam kako sam ovo dobio. Alehandro je servirao stvarno veoma dobro, imao neke izvrsne poene. Ja i nisam imao neke šanse, a na 0:5 u taj-brejku sam psihički već bio "otišao". Naredna dva poena sam odigrao kao da me je baš briga za sve. Ali, nekako sam ih dobio. A onda sam odjednom gubio sa 2:5 i trebalo je da serviram, pa sam rekao sebi "Hajde probaj da 'sačuvaš' servis, možda bude 4:5. I, rezultat je postao tesniji, pa sam nekako i uspeo da se vratim - priznao je Andrej Rubljov.

Kad igra Novak Đoković?

Nole je rešio da ne učestvuje na mastersu u Madridu, ali se očekuje da nastupi uskoro - na sledećem turniru iz ATP serije 1000, u Rimu, koji počinje 8. maja, a završava se 19.

Međutim, interesantno je da na Đokovićevom zvaničnom internet sajtu još nema nikakvog obaveštnja - koji je to tačno sledeći turnir na kome će srpski as igrati.

Pratite zato i dalje sve vesti o Novaku i tenisu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)