MALER U ZAO ČAS: Novak Đoković ide na Rolan Garos sa drugačijim raspoloženjem nego lane

S.Rajić

14. 05. 2024. u 08:10

MALERI kad im vreme nije. U zao čas Novak Đoković je doživeo incident sa flašicom, što je, prema priznanju našeg asa, uticalo više nego što je i sam mislio na njegovu igru protiv Alehandra Tabila (2:6, 3:6). Stigao je srpski teniser u Večni grad motivisan da sa što više takmičarskih mečeva na mastersu u Rimu ode na drugi grend slem sezone, na Rolan Garos (26. maj - 9. jun).

МАЛЕР У ЗАО ЧАС: Новак Ђоковић иде на Ролан Гарос са другачијим расположењем него лане

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, postavio je Novak niz negativnih rekorda. Od najkraćeg izgubljenog meča na šljaci (68 minuta), preko najmanje osvojih gemova u jednom meču na "hiljdarkama" još od 2014. godine (pet). Isto tako, nikada ranije na mestu najvećih uspeha nije ispao. U 17. nastupu na kompleku "Foro Italiko" prvi put nije dogurao najmanje do četvrtfinala.

U sezoni koja već traje pet meseci, a kada bude trajao Rolan Garos biće u šestom, sada se već može pričati o velikoj krizi. Jasno je da Nole sledeće nedelje puni 37 godina, ali dosad u karijeri nikada nije imao slabije rezultate. Miris pehara nije bio ni na "puškomet". Treće runde mastersa u Indijan Velsu i Rimu, polufinala Australijan opena i Monte Karla nikako ne zadovoljavaju apetite čoveka koji je juče sa 425. nedeljom dodatno podebljao rekord na tronu u muškoj konkurenciji belog sporta.

Samo je srećna okolnost to što je imao veliku zalihu bodova, pa se po svim parametrima osrednja sezona nije odrazila i na plasman. Uz to, mladi asovi Janik Siner i Karlos Alkaraz, uprkos dobrim rezultatima, imaju "kočnicu" u vidu povreda. Matematika na Rolan Garosu je jednostavna. Ništa nije u Novakovim rukama pa čak i da stigne do titule ukoliko se povređeni Italijan pojavi u Parizu. Ipak, ako momak iz Bolcana ne zaigra, svaki poraz pre eventulanog finala automatski znači predaju krune.

- Da igram slabo - igram, daleko sam od željene forme. Videćemo kako će se stvari odvijati, grend slemovi su, ipak, malo drugačiji, volim da ih igram, dodatno sam motivisan tamo - rekao je posle šokantnog poraza.

Lane je sa mnogo više samopouzdanja, kao iz topa, ispalio da samouvereno ide u Bulonjsku šumu, iako se mučio tokom čitave sezone na šljaci. Ovoga puta nije delovao uverljivo.

- Ove godine mi je drugačiji osećaj, generalni osećaj vezan za takmičenja. Trudim se da izvučem neki maksimum iz sebe, ali nije mi uspevalo zasad. Sada dolazi najvažniji blok u godini (RG, OI i Vimbldon), spremam se za to - ponovio je prioritete Đoković.

Ipak, ostaje nada da može da se ponovi 2018. godina, kada je sezona uspela da se okrene naopačke...

Novi incident na "Foro Italiku"

ORGANIZACIJA u Rimu ponovo je zatajila. Na susretu između Sorane Kirstee i Medison Kiz dvoje navijača upalo je na teren i prekinulo duel sredinom drugog seta. Protestanti su bacali konfete, a obezbeđenju je trebalo dosta vremena da reaguje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!