TIM: Turnir u Beču je bio jak, a onda je došao Novak i učinio ga nestvarnim

Đ. S.

26. 10. 2020. u 22:21

ZAPOČELA je 292. nedelja vladavine Novaka Đokovića na čelu ATP liste, a da na istom mestu ostane i do kraja godine, moraće da upiše najmanje dve pobede na turniru u Beču.

ТИМ: Турнир у Бечу је био јак, а онда је дошао Новак и учинио га нестварним

FOTO: Erste bank open

To je zacrtani cilj, ali da bi do njega došao prvo mora danas da "preskoči" Filipa Krajinovića, pa zatim i Hrvata Bornu Ćorića u drugoj rundi, koji je juče savladao Tejlora Frica (SAD) sa 6:4, 6:4.

Ali daleko od toga da će Novakove apetite zadovoljiti samo dve pobede, juriš na titulu je najavljen još u Beogradu, mada gledajući konkurenciju (nedostaju samo Nadal, Zverev, Beretini i Švarcman), utisak je da se radi o nekom mastersu serije 1.000, a ne turniru čija je vrednost 500 bodova.

TOP 5 UČESNIKA

1. Novak Đoković (1)

2. Dominik Tim (3)
3. Stefanos Cicipas (5)
4. Danil Medvedev (6)
5. Andrej Rubljov (8)
 U zagradi pozicije na ATP.TOP 5 UČESNIKA

Projekcije kažu da bi Đoković već u četvrtfinalu mogao da naleti na Dušana Lajovića, koji igra u prvom kolu sa "laki luzerom" Lorencom Sonegom, ili Hurberta Hurkača, dok bi protivnik za ulazak u finale trebalo da bude Stefanos Cicipas. U borbi za titulu, svi ljubitelji tenisa bi želeli da vide Novaka i domaćina Dominika Tima, i dobiju novu reprizu finala Australijan opena, koja je bila zakazana u Njujorku, ali je viša sila (Novakova diskvalifikacija) to, ipak, odložila.

- Kostur je izuzetno težak, dug je put do hipotetičkog finala sa Dominikom Timom kojeg veoma cenim. Mislim da je više od svih zaslužio da osvoji grend slem, što je učinio u Njujorku. Idemo meč po meč, biće komplikovano - rekao je naš teniser na zajedničkoj konferenciji sa popularnim Domijem.

ATP LISTA

1. Novak Đoković 11.740

2. Rafael Nadal 9.850
3. Dominik Tim 9.125
4. Rodžer Federer 6.630
5. Stefanos Cicipas 5.925
-------------------------
26. Dušan Lajović 1.785
30. Filip Krajinović 1.628
40. Miomir Kecmanović 1.283
54. Laslo Đere 1.042

Naravno, svestan je i Tim, inače branilac titule, koliko se konkurencija zaoštrila učešćem Novaka Đokovića.

- Turnir je bio jak, a onda je Novak stigao i učinio ga nestvarnim, i više od toga. Ovo je verovatno najbolji ATP 500 turnir, ikada. Odbrana titule nije nemoguća misija - ističe Austrijanac.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)