NOVAK ISPRED RAFE I RODŽERA: Po osvojenim trofejima sa najvećih turnira niko ispred Srbina!

Đ. S.

27. 10. 2020. u 19:46 >> 19:51

NESMOTREN potez i diskvalifikacija sa Ju--Es opena, kao i poraz u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala, nisu se baš najbolje odrazili na aspiracije Novaka Đokovića u borbi za zvanje najboljeg tenisera svih vremena.

НОВАК ИСПРЕД РАФЕ И РОЏЕРА: По освојеним трофејима са највећих турнира нико испред Србина!

FOTO: EPA

Međutim, nisu samo grend slem titule faktor u pomenutom maratonu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, već i mastersi serije 1.000, završni turniri, Olimpijske igre...

Sve to zajedno, kad se sabere, može da da kompletnu sliku ko je teniski kralj (GOAT - najbolji ikad na engleskom). A prema trenutnom stanju na tabeli, Novak je sa brojkom od 58 velikih trofeja, ipak, u prednosti nad najvećim rivalima (Nadal 56, Federer 54).

Đokovićeva prednost nad Špancem i Švajcarcem je u broju titula sa mastersa (36), dok je po grend slemovima u zaostatku (17, ova dvojica po 20). Takođe, nema ni titulu sa Olimpijskih igara, za razliku od Nadala, dok je Federer uspešniji i trofejima sa završnog mastersa.

FOTO: ATP

Tekst potpisa

A kada smo već kod statistike, nije zgoreg spomenuti da je Novak u ponedeljak pretekao Rafu po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, među igračima starijim od 30 godina - 69:68, dok je Federer daleko od njih po tome - 25. 

Na prvi pogled beznačajno, ali jasno je da će sve brojke igrati određenu ulogu kada se jednom povuče crta ispod karijera "velike trojke" modernog tenisa. Takođe, kada su u pitanju ukupno nedelje na vrhu, Đoković je na koti 292, a Rodžer na 310... 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna