NOVAK NE BRANI TITULU: ATP kup pod znakom pitanja?

Novosti online

04. 11. 2020. u 16:52 >> 17:04

PANDEMIJA koronavirusa u svetu ne jenjava, a pogođena je i Australija. Najmanji kontinent tradicionalno je mesto početka teniske sezone, a od ove godine takmičenje kojim se otvara "trka" je ATP Kup.

НОВАК НЕ БРАНИ ТИТУЛУ: АТП куп  под знаком питања?

Foto: EPA

Prvo izdanje osvojila je Srbija, predvođena Novakom Đokovićem, ali kako sada stvari stoje, naši igrači neće biti u prilici da brane trofej!

- Svi igrači su popunili neophodne dokumente koje je tražilo naše imigraciono. Svi teniseri i teniserke iz top 100 su to uradili i svi žele da dođu. Ali ako objavimo da će karantin biti 28 dana ili da neće moći da treniraju tokom 14 dana karantina, to će se promeniti. Takmičari imaju želju da dođu u Australiju. To je jasno – rekao je prvi čovek teniske federacije Australije Kreg Tajli.

Prošle godine turnir je odigran u više gradova, a jedna od opcija je da ove godine bude samo jedan domaćin, Melburn, jer svaka savezna država ima svoje kovid protokole.

- Odluka će zavisiti od budućih pravila biti za karantin. Da bismo održali ATP kup u obliku kao prošle godine vlada mora da nam dozvoli da nesmetano pelazimo granice između saveznih država. A to trenutno nije moguće. Za sada je odnos 50-50 da li će se ATP kup igrati – zaključio je Tajli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a