ĐOKOVIĆ: Medvedev pravi izazov, moram da budem na vrhuncu

Đ. S.

17. 11. 2020. u 21:19

LAKO je Novak Đoković izašao na kraj sa Dijegom Švarcmanom na otvaranju završnog mastersa u Londonu, ali jasno je da ga sutra očekuje pravi izazov protiv Danila Medvedeva, u večernjem terminu (21.00) drugog kola grupe "Tokio 1970".

ЂОКОВИЋ: Медведев прави изазов, морам да будем на врхунцу

FOTO: AP

Ruski teniser je bez većih muka savladao Sašu Zvereva i zakazao duel sa Novakom koji jeste poprilično rutinski savladao Argentinca, ali nije prošao baš bez trzavica, i jasno je da će večeras morati da ponovi igru iz drugog seta premijernog duela.

- Prvi meč je uvek mali test, može se očekivati prilagođavanje uslovima. Igra se svaki drugi dan. To mi odgovara jer imam vremena da treniram radim na specifičnim stvarima i pripremim se za narednog protivnika - poručio je Nole posle pobede nad Švarcmanom.

Tim koban za Nadala

DERBI grupe "London 2020" pripao je Dominiku Timu, koji je u dva seta savladao Rafaela Nadala 2:0 (7:6, 7:6) u prepodnevnom terminu jučerašnjeg programa na završnom mastersu. Austrijanac je, tako, izbio u konkurenciju za prvo mesto u grupi, dok bi Nadal u slučaju pobede nad Cicipasom mogao na drugu poziciju i eventualni okršaj u polufinalu sa Novakom Đokovićem, ukoliko on opravda očekivanja i završi na čelu grupe "Tokio 1970".

Ipak, istorija i tradicija ga uče da ne sme da bude opuštanja. I prošle godine je "počistio" Matea Beretinija na otvaranju, pa je zatim izgubio od Federera i Tima, i ostao bez polufinala.

Zato je jasno da bi eventualnim trijumfom nad Medvedevim, sa kojim u karijeri ima skor 4:2, imao mnogu bolju poziciju pred meč sa Zverevim (petak).

"TOKIO 1970"

Drugo kolo sutra

Zverev - Švarcman 15.00
Đoković - Medvedev     21.00
1. Đoković 1-0 (2:0)
2. Medvedev 1-0 (2:0)
3. Zverev 0-1 (0:2)
4. Švarcman 0-1 (0:2)

- Biće večernji termin, biće možda drugačiji uslovi za igru, ali znam da moram da budem na vrhuncu jer taj meč može da presudi o plasmanu u polufinale - rekao je Novak i pre nego što je saznao ko će mu biti današnji rival.

"LONDON 2020"

Nadal - Tim 0-2 (6:7, 6:7)

Rubljov - Cicipas 21
1. Tim 2-0 (4:1)
2. Nadal 1-1 (2:2)
3. Cicipas 0-1 (0:2)
4. Rubljov 0-1 (0:2)

Takođe, Medvedev je osvajanjem titule u Parizu pokazao da se u dvoranskim uslovima snalazi kao "riba u vodi".

- Radujem se meču protiv Novaka. Uvek je veliki izazov. U ovim uslovima možemo da igramo poene sa dugim razmenama - rekao je Danil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a