ĐOKOVIĆA POKUŠAVAJU DA POREMETE: Bitno je da pišu da sam licemer

Đ. S.

19. 11. 2020. u 18:39

ZA Novaka Đokovića računica je jasna - pobeda protiv Aleksandra Zvereva (sutra, 15.00) ili kraj učešća na završnom mastersu u Londonu.

ЂОКОВИЋА ПОКУШАВАЈУ ДА ПОРЕМЕТЕ: Битно је да пишу да сам лицемер

FOTO: AP

Iskomplikovao je sebi život naš teniser porazom od Danila Medvedeva, i sada protiv Nemca ima imperativ trijumfa kako bi prošao grupu i došao u polufinale, u kojem ga najverovatnije čeka Dominik Tim.

"TOKIO 1970"

Treće kolo sutra

Đoković - Zverev 15.00
Medvedev - Švarcman     21.00
1. Medvedev 2-0 (4:0)
2. Đoković 1-1 (2:2)
3. Zverev 1-1 (2:3)
4. Švarcman 0-2 (1:4)

A da bi to uradio, moraće i da bude mnogo koncentrisaniji nego protiv Rusa, i reši se svih vanteniskih stvari koje mu skreću pažnju sa terena, poput aktuelne priče o njegovoj kandidaturi za povratak u ATP Savet igrača, koji je letos napustio kako bi stvorio sopstvenu Asocijaciju tenisera (PTPA).

- Vidim da mnogi pišu o mojoj kandidaturi da budem deo Saveta, što nije tačno. Mene su nominovali igrači i to tako funkcioniše. Nisam postupao proaktivno, isto kao ni Vasek. Obojicu je nominovao širok spektar igrača. Za mene je ovo snažan znak i naravno da se osećam odgovornim i počašćenim što mogu da predstavljam igrače - rekao je Đoković posle poraza nad Medvedevim.

Jasno je, ipak, da ne može da obavlja funkcije u obe organizacije, pravila to nalažu.

- Šteta je to baš, ali dobro, bar znamo gde smo. Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onoga što igrači žele. Prave se političke igre, o kojima se retko piše, već je bitnije da se napiše da je Novak licemer. Međutim, navikao sam, to me jača i motiviše da radim sve više i ispravnije za ovaj sport - jasno je poručio srpski teniser.

"LONDON 2020"

Treće kolo

Tim - Rubljov 2:6, 5:7
Nadal - Cicipas 21
1. Tim 2-1 (4:2)
2. Rubljov 1-2 (3:4)
3. Nadal 1-1 (2:2)
4. Cicipas 1-1 (3:3)

Ali, ni Zverevu "ne cvetaju ruže" van belih linija. Nedavno se suočio sa teškim optužbama za zlostavljanje bivše devojke, ali kako kaže, samo duel sa Novakom mu je u glavi.

- Ovde sam da bih igrao tenis, ništa se nije promenilo u nekoliko poslednjih nedelja. Moram da budem bolji iz meč u meč, to mi je potrebno protiv Novaka - poručio je popularni Saša.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024